Futbolcu hakemin gırtlağına sarıldı! | Güney Gazetesi Mersin

Futbolcu hakemin gırtlağına sarıldı!

Tarsus Köyler Arası Futbol Turnuvası sahada başladı, karakolda bitti. Hakem futbolcudan şikayetçi oldu, maçlar ertelendi

Futbolcu hakemin gırtlağına sarıldı!


HASAN KÜÇÜK

Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın yeşil sahalara yakışmayan görüntülerin oluşmaması için günler önce yaptığı uyarıya rağmen, Tarsus Köyler Arası Futbol Turnuvası’nda bir futbolcu kararını beğenmediği hakemin gırtlağını sıktı. Bitime 10 dakika kala maçı iptal eden hakem karakola giderek futbolcudan şikayetçi oldu. Hakemlerin maça çıkmayacaklarını belirtmesi üzerine ilk gün oynanacak diğer maç ile ilk hafta oynanacak tüm maçlar nertelendi.  

 

 

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Köyler Arası Futbol Turnuvası başladı.

Faruk Sodan Stadı'ndaki Bolatlı Mahallesi ile Beylice Mahallesi’nin karşı karşıya geldiği açılış maçının ilk vuruşunu Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç yaptı.

Seyircilere seslenen Başkan Boltaç “39 mahallemizin katıldığı şölen havasında bir turnuva düzenliyoruz. Öncelikle hiçbir oyuncunun ayağına taş değmesin, en ufak bir sıkıntı çıkmasın, hepsine başarılar diliyorum. Ama bir şeyi de unutmamak lazım; biz Tarsus'uz ve bize yakışan şekilde bir turnuva sergilememiz lazım. Centilmence, fair play çerçevesinde bir turnuva yapmamız lazım. Netice itibariyle bu bir spor, ben tekrardan tüm takımlara başarılar diliyorum ve sizinle tribünden maçı izleyeceğim” dedi. Başkan Boltaç, hakemlere ve taraflara çiçek takdim etti.

 

 

BAŞKAN ENDİŞESİNDE HAKLI ÇIKTI

Turnuva, Tarsus Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Ancak karşılaşmada yeşil sahalara yakışmayan görüntüler yaşandı. Beylice Köyü’nün 2-1 üstünlüğü ile devam eden karşılaşmanın bitmesine 10 dakika kala Bolatlı Köyü futbolcusu Oğuz Mahmut Şimşek bir pozisyon sonrası maçın orta hakemi Halil Tolgahan Demir'e tepki gösterince sarı kart gördü. Hakeme tepkisi sürdüren futbolcu Şimşek bu kırmızı kartla cezalandırıldı. Gösterilen kırmızı kart üzerine öfkesine hakim olamayan oyuncu  orta hakem Demir'in gırtlağına sarıldı. Bunun üzerine maçı tatil eden hakemler soyunma odasına gitti. Karakola giden hakem futbolcudan şikayetçi oldu. Hakemlerin can güvenlikleri olmadığı gerekçesi ile maç çıkmayacaklarını belirtmesi üzerine ilk gün oynanması planlanan   Sayköy-Dedeler arasındaki maç ile ilk hafta oynanacak tüm maçlar Belediye Başkanı Ali Boltaç tarafından ertelendi.

 

 

KAVALCI: ÖZÜR DİLİYORUZ

Bolatlı Köyü’nün takım kaptanı olan Tarsus İdman Yurdu Başkanı Cem Kavalcı, “Tasvip etmeyeceğimiz bir durum  yaşandı. Takımımızdan bir oyuncumuzun yaptığı yanlış hareket maçın tatil edilmesine sebep oldu.” dedi. Kavalcı şöyle devam etti: “Oyuncumuzu sakinleştirmek için olaya müdahale etmek isterken oyuncumuzun bir anda yaptığı harekete engel olamadım. Yaşananın ardından tüm köyün kötü ithamlar altında bırakılması kabul edilemez. Maç öncesi ve maç esnasında rakiple veya hakemle bir problem yaşamayan takımımızın sadece bir oyuncunun yaptığı yanlış hareket ile kötü ithamlar altında bırakılması şahsımı derinden üzmektedir. Turnuvanın son şampiyonu olarak yine sahada elimizden gelen mücadeleyi vermek istiyor ve kaybedecekse de yeşil sahada kaybetmeyi yeğliyoruz. Oyuncumuz adına herkesten özür diliyorum.”