Seçer, 68’liler Barış ve Kardeşlik Ormanından mesaj verdi: Önceliğimiz huzur | Güney Gazetesi Mersin

Seçer, 68’liler Barış ve Kardeşlik Ormanından mesaj verdi: Önceliğimiz huzur

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 68’liler Barış ve Kardeşlik Ormanında 68 kuşağı temsilcileriyle bir araya geldi.  Mersin’in Türkiye’nin özeti olduğuna vurgu yapan Vahap Seçer, önceliklerinin Mersin’de huzuru ve toplumsal barışı sağlamak olduğuna işaret etti. Seçer, “Bizim birlikteliğimiz, beraberliğimiz, hoşgörü ve yardım anlayışı bizi çok daha başarılı kılacak. Bizim başarılı olmamız bizim dünya görüşümüzün başarılı olmasıdır. Bizim dünya görüşümüzün başarılı olması bu topraklar üzerinde yaşayan tüm insanların başarısıdır, mutluluğudur, huzurudur, refahıdır. Ben buna inanıyorum. Bu bilinçle, bu anlayışla çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Seçer, 68’liler Barış ve Kardeşlik Ormanından mesaj verdi: Önceliğimiz huzur


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin 68’liler Derneğinin, çorak bir çöplük alanından, yıllarca süren çaba sonucunda büyük bir ormana dönüştürdüğü 68’liler Barış ve Kardeşlik Ormanında, ilk fidanların dikilmesinin 30. Yılı dolayısıyla düzenlenen buluşmaya katıldı.

Mersin 68’liler Derneği Başkanı Hasan Kapıkıran, 30 yıl önce, dönemin Mersin Belediyesinden tahsisi yapılan çöplük arazisinin, 68’liler başta olmak üzere şehirdeki devrimci, demokrat kesimlerin çabası ile büyük bir ormana dönüştürüldüğünü anlattı.

Kapıkıran, 68’liler Barış ve Kardeşlik Ormanının düzenlenmesi, bakımı, kullanım alanlarının geliştirilmesi konularını konuşmak üzere Başkan Vahap Seçer’i davet ettiklerini belirterek “Mersin Büyükşehir Belediyesinin ve Sayın Seçer’in ormana katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

BELEDİYENİN UZMANLARI VE DERNEK ORMAN İÇİN ORTAK ÇALIŞMA YAPACAK

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de 68’liler Barış ve Kardeşlik Ormanın sivil toplum örgütleri tarafından kurulmasının, bugünlere getirilmesinin önemine dikkat çekti. Seçer, ormanın daha geliştirilmesi için Mersin 68’liler Derneği ile belediyenin uzman ekiplerinin ortak çalışma ve proje yapmasını istedi.

 

“MERSİN’DE SİYASET YAPMAK FARKLIDIR”

 

Mersin’in Türkiye’nin sosyoekonomik ve siyasal durumu içindeki özel durumuna dikkat çeken Vahap Seçer, “Burada Türkiye’ye dair her şey var. Ortadoğu sorunu Türkiye’de konuşuluyorsa önce burada konuşulur. Kürt meselesi konuşuluyorsa önce burada konuşulur. Sığınmacı meselesi Türkiye’de konuşuluyorsa en fazla burada konuşulur. Ekonomik kriz varsa, gelir dağılımında adaletsizlik konuşuluyorsa önce burada konuşulur çünkü Mersin gelir dağılımında uçurumun en fazla olduğu bölge. Böyle bir yerde siyaset yapmanın, siyasetçi olmanın, yönetici olmanın da alameti farikasını bilmemiz lazım. Kendimizi Ankara’da siyaset yapanla, Trabzon’da, Edirne’de, Konya’da hatta İzmir’de siyaset yapanla ayrı tutmamız lazım. Biz kumda koşuyoruz. Onlar patika yolda koşuyor. Biz zorlanıyoruz. Adalelerimiz bizi taşımakta zorlanıyor. Doğal olarak da onlardan çok daha fazla efor sarf etmek zorunda kalıyoruz” dedi.

 

 

“TOPLUMSAL HUZURU, BARIŞI SAĞLAYAMAZSAK PARK KONUŞMANIN ANLAMI YOK”

 

Birbirini anlayan, birbirine yardımcı olan, asla köstek olmayan ve görevinin bilincinde olan insanlar olduğu sürece Mersin’de her şey yolunda gideceğini ifade eden Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başta biz burada toplumsal huzuru sağlarız, toplumsal barışı sağlarız. Onu sağlayamadığımız noktada ne parktan konuşalım, çünkü gelmez, evden çıkmaya korkar, ne yoldan konuşalım, ne refahtan, ne emekten, ne alın terinden konuşalım. Dövüşün, gerginliğin, öfkenin, nefretin olduğu bir şehirde bunları konuşmanın hiçbir anlamı yok. Halkın teveccühü ile seçilen bir belediye başkanı olarak sizden isteğim; birlikteliğimiz, beraberliğimiz, hoşgörü ve yardım anlayışı bizi çok daha başarılı kılacak. Bizim başarılı olmamız bizim dünya görüşümüzün başarılı olmasıdır. Bizim dünya görüşümüzün başarısı bu topraklar üzerinde yaşayan tüm insanların başarısıdır, mutluluğudur, huzurudur, refahıdır. Ben buna inanıyorum. Bu bilinçle, bu anlayışla çalışmaya devam edeceğim.”