HASAN KÜÇÜK
Çimsa ÇBK Mersin Kadınlar Avrupa Basketbol Ligi ( Euroleague Women) 6’lı final ilk maçında 32 sayı farkla, 89-57 mağlup olduğu İspanyol rakibi Valencia ile bugün rövanşta Mersin’de karşılaşacak. Saat 19.30’da Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşmada temsilcimizin 4’lü finale yükselebilmesi için Valencia’yı en az 33 sayı farkla yenmesi gerekiyor. Turuncu Siyahlılar bu farka ulaşamadığı takdirde Valencia tur atlayacak. ÇBK ise çeyrek final elemelerinden gelecek rakibini yenmesi halinde 4’lü finale yükselecek.
Turuncu Siyahlılar, Valencia maçı hazırlıklarını Başantrenör Ahmet Kandemir yönetiminde sürdürdü. Sakatlığı süren Illina Rupert kulüp tesislerinde gelerek arkadaşlarına destek verdi.
KANDEMİR: MUTLAKA EUORLİG FİNALİ OYNAYACAĞIZ
Başantrenör Ahmet Kandemir antrenman sonrası GÜNEY’e yaptığı açıklamada, Valencia ile yaptıkları ilk maçta çok kötü oynadıklarını ve en kötü skorla Mersin’e döndüklerini söyledi. İlk maçta tam takım oynayamadıklarını ifade eden Kandemir şöyle devam etti: “Maçın içinde sıkıntılar yaşadık. Özellikle uzun pozisyondaki oyuncularımızdan sakatlıkları nedeniyle faydalanamadık. Evimizdeki rövanşta önce kazanmayı istiyoruz. Maçın başında 33 sayıyı geçelim, tur atlayalım değil de öncelikle maçı kazanmayı ve kendi oyunumuzu ortaya koymayı düşünüyoruz. Ama maçın devamı bizi oraya getirebilir. Oradaki maçta rakip bir periyotta farkı 30 sayıya çıkardı. Bizim ilk amacımız maçı kazanmak. Daha sonra o farkı yakalamak. Yakalayamazsak çeyrek finalden gelecek rakibimizi yenerek 4’lü finale kalmayı hedefledik. Valencia’yı yensek de yenemesek de ÇBK olarak bu sene mutlaka Eurolig finali oynayacağız.”
Çok önemli bir oyuncu olan ve sakatlığı süren Illiana Rupert’in Valencia maçında oynamamasının kendilerini çok etkilediğini anlatan Kandemir, sakatlıktan yeni dönen Natasha Howard ve Marine Johannes’ın ise maç eksikliğinin olumsuz etkilerini yaşadıklarını kaydetti.
“TARAFTARIMIZA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”
Valencia maçında taraftarlara büyük görev düştüğünü anlatan Kandemir şunları söyledi: “Valencia taraftarları İspanya’da hakemi ıslık ve alkışlarla çok baskı altına aldı. Fenerbahçe maçında taraftarlarımızdan destek gördük ama sahayı baskı altına alacak şekilde topluca hareket etmeleri gerekiyor. Mersinli basketbolseverlerden takımlarını desteklemelerini ve 6’nci oyuncu olarak bize destek vermelerini istiyoruz”