Hep bir ağızdan Barış Manço şarkıları | Güney Gazetesi Mersin

Hep bir ağızdan Barış Manço şarkıları

Toroslar Nene Hatun Anaokulu, Barış Manço Anma etkinliğine ev sahipliği yaptı. Miniklerin "Barış Abi" olup şarkılar söylediği etkinlik hem eğlenceli hem de duygusal anlara sahne oldu. Öğretmenler, veliler ve öğrenciler şarkılarla doyasıya eğlendi.

Hep bir ağızdan Barış Manço şarkıları


Okulun bahçesi, Barış Manço kostümü giymiş miniklerle dolup taştı. Her biri Barış Manço'nun sevilen şarkılarını coşkuyla seslendiren minikler, adeta birer "Minik Barış" oldu. Etkinliğe katılan İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, miniklerin coşkusuna ortak olarak onlarla birlikte şarkılar söyledi.

Fazilet Durmuş, yaptığı konuşmada Barış Manço'nun şarkılarının önemine vurgu yaparak, "Barış Manço, her yaştan insanın 'biz' kokan, bizim örf adetlerimizi, yaşam biçimimizi anlatan şarkılarıyla büyüdük. 'Arkadaşım Eşek'le güldük, 'Gülpembe'yle hüzünlendik. Ama en çok da 'Bugün Bayram' şarkısıyla coştuk. Çünkü Barış Manço, her günün bir bayram gibi yaşanabileceğini bize gösterdi, bize hep mesaj verdi. Günümüzde yapay zekâ son derece gelişti, hızla her işimizi yapabiliyor. Ama bir şey eksik: 'Sevgi'. İşte insan olabilmek sevgiden geliyor, sevgiden geçiyor. Hep sevgiyle kalalım, iyi birer insan olalım” dedi.

Barış Manço'nun şarkılarının sadece eğlenceli olmadığını, aynı zamanda önemli mesajlar içerdiğini belirten Durmuş, "Mesela, 'Arkadaşım Eşek' şarkısı bize hayvan sevgisini, 'Gülpembe' şarkısı annemizin değerini, 'Domates, Biber, Patlıcan' şarkısı sağlıklı beslenmenin önemini anlatır." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte miniklerle ve öğrencilerimize birlikte şarkılar söyleyen Durmuş, "Çocuk kalplerinizi sevgiyle kucaklıyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Etkinliğe İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Toroslar İlçe Millî Eğitim Müdürü Kaan Aydemir, Toroslar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü birim amirleri, okul müdürleri, çok sayıda veli öğretmen ve öğrenci katıldı. (GÜNEY)