Şenlik havası ilçelere yayıldı | Güney Gazetesi Mersin

Şenlik havası ilçelere yayıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl 2.’si düzenlenen ‘Uluslararası Çocuk Festivali’, kenti adeta kültürel bir mozaik haline getirdi. Festival için Mersin’e gelen ulusal ve uluslararası dans toplulukları, sadece merkezde değil, kentin uzak ilçelerinde de sahne alarak vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.

Şenlik havası ilçelere yayıldı


Silifke, Erdemli, Tarsus, Gülnar, Aydıncık, Anamur, Mut ve Bozyazı’da sahneye çıkan ekipler, kendi kültürlerine özgü danslarla Mersinlilere adeta dünya turu yaptırdı. Göksu Park’ta Rusya Federasyonu, Kuzey Makedonya ve Batudans Akademi, Silifkelilerle buluşurken; Tarsus Kültür Park’ta Polonya, Mersin Sanat ve Spor Kulübü, Era Koleji ve Sedef Uysal Dans Akademisi sahne aldı. Gülnar’da Kosova, Arnavutluk ve Ankara’dan gelen dansçılar; Mut’ta ise İran, Gürcistan, Adıyaman ve Konya’dan katılan ekipler izleyiciyle buluştu.

Erdemli’de Erdemoğlu Bulvarı’nda Polonya, Kuzey Makedonya ve Batudans Akademi’nin performansları beğeni toplarken; Aydıncık Limanı’nda da Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Adana’dan gelen ekipler sahne aldı. Anamur ve Bozyazı’da ise Kazakistan, Edirne ve Ankara’dan gelen çocuklar, sergiledikleri halk oyunlarıyla festivale renk kattı.

Dans topluluklarının ilçelere yayılması, özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Festival sayesinde çocuklar kadar yetişkinler de farklı kültürlerle buluşarak bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Gösterilerin yanı sıra Kent Orkestrası’nın da sahne aldığı ilçeler adeta bir karnaval yaşadı. Çocuklar mutlu olsun diye birbirinden renkli etkinlikler düzenleyen Büyükşehir ekipleri, Mersinlilerden tam not aldı.

 

KILIÇARPA: “SİZ MUTLU OLMALISINIZ Kİ, GELECEKTEN BİZ DE UMUTLU OLALIM”

 

Çocukların bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa, bayramı tüm dünya çocuklarına armağan eden Atatürk’e ve silah arkadaşlarına minnetini iletti. TBMM’nin açıldığı 23 Nisan’ın çok kıymetli olduğunu söyleyen Kılıçarpa, “Bugüne değer katan, bizi dünya çocuklarıyla bu etkinlikle buluşturan Vahap Başkanıma da hepiniz adına teşekkürlerimi sunuyor. Muhakkak ki çocukların mutlu olduğu, yüzlerinin güldüğü, geleceğe umutla baktığı, güven içerisinde olduğu bir ülkede, bir ilçede yaşamak ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığa sahip olmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Siz mutlu olmalısınız ki, gelecekten biz de umutlu olalım. Kendinizi çok iyi geliştirmelisiniz çok çalışmalısınız” diye konuştu.

 

ÖNGE: “CUMHURİYETE VE ATATÜRK’ÜMÜZÜN EMANETİNE YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLUYORUZ”

 

Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocukları Gülnar’da ağırladıklarını söyleyen Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge, “Cumhuriyetimizin kurucusu, önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Meclis’in açılışını ve ulusal egemenlik üzerindeki hassasiyetini bir bayramla taçlandırdı ve bunu geleceğimizin teminatı çocuklara armağan etti. Biz de her yıl Cumhuriyetin evlatları olarak, Cumhuriyete ve Atatürk’ümüzün emaneti olması özelliğine yakışır şekilde çocuklarla beraber kutluyoruz” diye konuştu. (GÜNEY)