Yasak kalktı da haberimiz mi yok? | Güney Gazetesi Mersin

Yasak kalktı da haberimiz mi yok?

Koronavirüse karşı alınan tedbirler arasında yer alan kapalı alanlarda ve toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğuna Mersin’e kimi vatandaşlar uymuyor. Toplu taşıma araçlarına ve kapalı alanlara maskesiz giren vatandaşlar, “Yasak kalktı da haberimiz mi yok?” dedirtti.

Yasak kalktı da haberimiz mi yok?


Geçtiğimiz aylarda Çin’de ortaya çıkarak hızla yayılan ve tüm dünyada 100 binlerce can alan koronavirüse karşı hem dünyada hem de ülkemizde çok sayıda tedbir alındı. Ancak bazı vatandaşların bu tedbirlere uymaması ve sorumsuzca davranması tepkilere neden oldu.

 

BİRÇOK VATANDAŞ KURALA UYMUYOR

İlk vakanın Mart ayında ortaya çıktığı ülkemizde koronavirüs ile mücadele kapsamında birçok tedbir ve kısıtlama alınmış, daha sonrasında ise normalleşme süreci ile birlikte bu kısıtlamalar biraz esnetilmişti.  Alınan tedbirlerden en önemlisi vatandaşların dışarıda, kapalı alanlarda ve toplu taşıma araçlarında maskesiz yer almamasıydı.  Mersin’de vatandaşların genellikle uyduğu bu kurala, birçok vatandaş kulak ardı ederek uymuyor. Bu durum ise toplu taşıma araçlarına binen diğer yolcular başta olmak üzere birçok vatandaşın tepkisini çekiyor.

 

BAZI ŞOFÖRLER KURALLAR RİAYET EDİYOR BAZILARI KURALLARI ÇİĞNİYOR

Mersinli şoförler, çoğunlukla araçlarına maskesiz yolcuyu almıyor ya da alır almaz maskesini takması yönünde uyarı yapıyor. Maskesi olmayan kişileri ise araçtan indirmek zorunda kalıyor. Bazı şoförler ise hem maskesiz yolcu alıyor hem de maskesiz binen vatandaşlara uyarı dahi yapmıyor.  (Haber Merkezi)