“Oturdular Atatürk’e lanet okudular” | Güney Gazetesi Mersin

“Oturdular Atatürk’e lanet okudular”

Ayasofya’nın ibadete açılışı sırasında çıktığı hutbede Atatürk’ü lanetlediği iddia edilen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şubesi suç duyurusunda bulundu.

“Oturdular Atatürk’e lanet okudular”


ZELİHA ÖZİPEK

ADD üyeleri, savcılığa şikâyet dilekçelerini vermeden adliye önünde gazetecilere açıklama yaptı. ADD Mersin Şubesi Başkanı Adnan Gündoğdu, yaptığı açıklamada “Bir tek Atatürkçü son nefesini verene kadar siz ne hilafeti kura bilirsiniz ne de Atatürk’e hakaret edebilirisiniz” dedi.

 

“LOZANI BİZE KUTLATMAYANLAR OTURDULAR ATATÜRK’E HAKARET ETTİLER”              

Başkan Adnan Gündoğdu, Atatürkçü düşünceye ve cumhuriyetin değerlerine sahip çıkacaklarını belirtti. Gündoğdu “Biz niye buradayız kısaca anlatayım cumhuriyete, laik demokrasiye ve Atatürkçü düşünceye sahip çıkmak için buradayız. 24 Temmuz Lozan Konferansı’nın yıl dönümünde Lozan’ı bize kutlatmayanlar otudurlar Atatürk’e hakaret ettiler onu lanetlediler. Bizlerde bunu yapanı şikâyet etmek için buradayız hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Onun kurduğu mevki ve makamlarda görev yapanlara buradan bir kere daha seslenmek istiyorum bir tek bir Atatürkçü son nefesini verene kadar siz ne hilafeti kura bilirsiniz ne de Atatürk’e hareket edebilirisiniz.  Biz bura da Atatürk’ü lanetleyen Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş’a yasal hakkımızı kullanarak hukuk içeresinde kalarak gereğini yapmak için buradayız tek tek dilekçelerimiz vereceğiz umarım Türkiye hukuk devleti olduğunu bir kere daha ortaya koyar ve hukukun gereğini yaparak Atatürk’e lanet okuyan o zavallı zevat derhal görevden alınır ve hukukun gereği yapılır “ifadelerini kullandı.