Belediyeler arası trol savaşları! | Güney Gazetesi Mersin

Belediyeler arası trol savaşları!

Mersin’de son günlerde sosyal medyada açılan bazı sayfalarda belediyelere yönelik paylaşımlar yapılıyor. Kimler tarafından ne amaçla açıldığı belli olmayan bu sayfalar adeta belediyeler arası trol sayfa savaşına döndü.

Belediyeler arası trol savaşları!


ESRA ŞASİ YAĞMUR

Mersin’de sosyal medyada trol hesaplardan paylaşımda bulunan sayfalar gün geçtikçe artmaya başladı. Adeta belediyeler arası trol hesap savaşına dönen sosyal medyadaki paylaşımlara yapılan yorumlarda vatandaşlar arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor.

İlk olarak geçtiğimiz aylarda bazı köşe yazarlarını eleştirmek için açılan trol hesaplar son günlerde belediyeler arası sosyal medya savaşına döndü. Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yaşanan gerginlikten birkaç gün sonra Neden diye bir facbook sayfası açılmış, o sayfadan Meclisi yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e eleştirilerde bulunulmuştu. Yüzlerce yorumun yapıldığı bu trol facebok sayfasının kim tarafından ne amaçla açıldığı henüz anlaşılmamışken bu defada Akdeniz Bediyesi'ni eleştiren bir sayfa Mersin kamuoyunun gündemine geldi. Pandemi döneminde Büyükşehir Belediyesi ile ilgili paylaşımlar yapan Önce vatan adlı facebook sayfasında dikkat çeken nokta ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının profil fotoğrafı olması. Sayfada yapılan paylaşımda Akdeniz Belediyesi sınırları içerisindeki bir pazar yerinden çekilen fotoğraf yer alıyor. Fotoğraf karesinde yerde bulunan çöplerin Akdeniz Belediyesi tarafından toplanılmadığı belediye başkanı Mustafa Gültak'ın scooter tartışmaları yerine çöpleri toplaması gerektiği yazıyor, fotoğraftaki bir diğer ayrıntı ise bilboorda Akdeniz Belediyesi’nin hizmetlerini anlatan bir afişin yer alması.

Fotoğraflara yapılan kimi yorumlarda sayfanın trol sayfa olduğu kimi yorumlarda ise Akdeniz Belediye Başkanı'nın hizmetlerinin beğenildi yer alıyor. Bazı yorumlarda ise özellikle Çay Mahallesi ve Çilek Mahallelerine Akdeniz Belediyesi tarafından hizmet yapılmadığı ifade ediliyor.