Vatandaş müjdeye odaklandı! | Güney Gazetesi Mersin

Vatandaş müjdeye odaklandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün açıklayacağı müjdeyle ilgili tahmin çok. Türkiye’de yeni bir dönem nasıl açılacak? Akdeniz veya Karadeniz’de enerji rezervi mi bulundu? Yoksa dış borçlarla ilgili bir gelişme mi var? Tüm bu soruların cevabı bugün Erdoğan’ın açıklaması sonrası netliğe kavuşacak. Ancak, geçim sıkıntısı çeken vatandaş müjdeyle ilgili çok umutlu değil.

Vatandaş müjdeye odaklandı!


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün bir açılışta yaptığı, “Cuma günü inşallah bir müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına inanıyorum” sözleri vatandaşı merak içinde bıraktı.

Özellikle Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, müjdenin Türkiye için eksen değişikliği olacağını söylemesi ise açıklamayı daha gizemli hale getirdi.

Bu konuda hem uzmanlar hem de vatandaş adeta “Müjde toto” oynamaya başladı. Kimine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesi Akdeniz’de hidrokarbon veya Karadeniz’de zengin doğal gaz rezervi ile ilgili olacak.

Kimine göre ise müjde Türkiye’nin her geçen gün artan dış borçlarıyla ilgili olacak. Yani “Türkiye moratoryuma mı gidecek”?

Vatandaş ise bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın açıklayacağı müjdenin geçim sıkıntısını nasıl etkileyeceğini merak ediyor. (Haber Merkezi)