“Mevcut riskler önümüzü görmemizi engelliyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Mevcut riskler önümüzü görmemizi engelliyor”

Mersin İş Dünyasının temsilcileri video konferansla TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na sorunları iletti. Hisarcıklıoğlu, pandemi sürecinde başlayan desteklerin bir süre daha devam etmesi gerektiğini açıkladı.

“Mevcut riskler önümüzü görmemizi engelliyor”


Mersin İş dünyası temsilcileri Zoom üzerinden yapılan video toplantıda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na yaşadıkları sorunları iletti. Toplantıya Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Lokmanoğlu, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, İlçe Ticaret ve Sanayi odaları ile borsa başkanları katıldı.

 

ÖZDEMİR; “RİSKLER OLDUKÇA FAZLA”

Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, pandemi sürecinde TOBB’un sorunları ile yakından ilgilenerek, birçok sorunun çözümüne yardımcı olduğunu belirtti.

Ancak piyasalarda yaşanan olumsuzluklar nedeniyle bazı sıkıntıların devam ettiğini ifade eden Özdemir,” Düşük faiz, tek haneli enflasyon, rekabetçi kur ve artı büyüme hepimizin ortak arzusudur. Fakat bu dört hedefin aynı anda gerçekleşmesi özellikle kısa vadede mümkün değildir. Mevcut bu riskler iş dünyamızın önünü görmesinde engel teşkil etmektedir. Hükümetimiz pandemi sürecinde piyasalarımız açısından çok önemli adımlar attı. Bu adımlara ek olarak beklentimiz bu belirsizliklerin giderilmesi gerekir” dedi.

Özdemir, “Bu risklerin azalması için ekonomik açıdan piyasalara güven verici açıklamalar yapılmalı, Döviz kurlarında oynaklığın azaltılarak, istikrarın sağlanmalıdır” diye konuştu. (Haber Merkezi)