Ormanspor, ABK’yı 87-77 yendi | Güney Gazetesi Mersin

Ormanspor, ABK’yı 87-77 yendi

Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol tarafından düzenlenen Müfide İlhan Turnuvası’nın ikinci gününün ilk maçında Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol ile Ormanspor karşı karşıya geldi. Maçta baştan sona üstün olan Ormanspor, maç sonunda da parkeden galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Ormanspor, ABK’yı 87-77 yendi


ZELİHA ÖZİPEK

 

Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol tarafından düzenlenen “Müfide İlhan Kupası” maçları çekişmeli devam ediyor. Turnuvanın ikinci gününde ilk maçta Ormanspor ile Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol karşı karşıya geldi. Oyuna iyi başlayan Ormanspor, ABK karşısında gerek hücumda gerekse savunmada daha iyi bir oyun ortaya koydu. ABK, rakibi karşısında Fontaine’nin içerden bulduğu basketlerle skor üretirken, Ormanspor hem içerden hem de dışardan daha isabetli şutlar atarak ilk periyodu 10 sayılık farkla önde bitirdi: 26-16.

İkinci periyotta ABK oyunda dengeyi sağladı. Sinem Ataş ve Robinson ile skora giderken, Ormanspor Wallece ve Fontaine ile rakibine karşılık vererek, soyunma odasına 48-37 önde giden taraf oldu.

Üçüncü periyotta büyük bir çekişme yaşandı. Rakibin sert savunmasına karşın çember altında daha etkili olan ve ribauntlarda üstünlük sağlayan Ormanspor son periyoda farkı artırarak girdi: 50-67.

Dördüncü periyotta kontrollü oynayan Ormanspor, genç oyuncularına da süre vermesine karşın maçı 87-77 kazandı.

ABK’nın dört yabancısı Fontaine 25, Wallace 20, Day 13, Gabija 11 olmak üzere toplamda 69 sayısı maçı kazanmaya yetmedi.

Ormanspor’da Sinem Ataş 21, Robinson ve Damla Gezgin 17’şer sayı ile çift haneli skora ulaşan isimler oldu.