Ormanspor: 76 Elazığ İl Özel İdaresi: 71 | Güney Gazetesi Mersin

Ormanspor: 76 Elazığ İl Özel İdaresi: 71

Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol tarafından düzenlenen Müfide İlhan Turnuvası sona erdi. Son günün ilk maçında Ormanspor, Elazığ İl Özel İdaresi’ni yenerek turnuvayı iki galibiyetle kaparken, Elazığ ekibi tüm maçlarını kaybederek, lig öncesi iyi bir görünüm vermedi.

Ormanspor: 76 Elazığ İl Özel İdaresi: 71


AHMET SÜTCÜ

 

ÇBK’nın FLY Academy Salonunda düzenlediği dörtlü turnuva sona erdi. Türkiye’nin ilk il kadın belediye başkanı olan Müfide İlhan adına düzenlenen dörtlü turnuvada, takımlar lig öncesi son hazırlık maçlarını oynadı. Günün ilk maçında Ormanspor, turnuvanın zayıf ekibi Elazığ İl Özel İdaresi karşısında ikinci yarı zorlansa da 76-71 kazanarak, üç maçta iki galibiyet elde etti. Tek yabancı ile mücadele eden Elazığ ekibi ise tüm maçlarını kaybetti.

Maça iyi başlayan Ankara ekibi Ormanspor, yabancılarında oyuna ağırlığını koymasıyla ilk periyotta rakibine üstünlük kurdu. Elazığ ekibi ise rakibine Nika Bariç ve Sera Özelçi ile rakibine karşılık verse de periyot skoru 23-20 Ormanspor lehineydi.

İkinci periyotta baskısını artıran ve pota altından kolay basketler bulan Ormanspor giderek farkı arttırmaya başladı. Boyalı alana girmekte zorlanan Elazığ ekibi dış atışlarla skor üretmeye çalışsa da isabetsiz şutlar nedeniyle başarılı olamadı ve soyunma odasına 31-46 geride gitti.

Üçüncü periyotta savunmasını sertleştirerek, rakibini zor atışlara yönlendiren Elazığ İl Özel İdaresi oyunda dengeyi kurdu. Ormanspor’un yabancılarının bençte olmasından   yararlanarak 16-14 skor üstünlüğü sağlasa da final periyoduna Ormanspor 60-47’lik avantajla girdi.

Final periyodunda oyuna tutunan Elazığ İl Özel İdaresi Nihan TDemirci ve Gamze Takmaz’ın basketleriyle farkı eritmeye başladı. Son 5 saniyede fark 5 sayıya inse de (76-71), kalan süre Elazığ’a yetmedi ve Ormanspor maçı 76-71 kazandı.