“Müfide İlhan Kupası” ÇBK’nın | Güney Gazetesi Mersin

“Müfide İlhan Kupası” ÇBK’nın

Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol tarafından düzenlenen dörtlü turnuva maçları sona erdi. Üç maçını da kazanan ÇBK kupaya uzanırken, Ormanspor ikinci, Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol üçüncü oldu.

“Müfide İlhan Kupası” ÇBK’nın


AHMET SÜTCÜ

 

Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü tarağından düzenlenen ve dört takımın katıldığı “Müfide İlhan Kupası’ turnuvasının son gününde Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbolu farklı yenen Mersin ekibi kupaya uzanırken, ortaya koyduğu basketbolla da lig öncesi rakiplerine gözdağı verdi.

Maça Adana Basketbol daha atak başladı. Hücumda iyi organize olan konuk ekip ilk dakikalarda öne geçse de, Alina ile oyuna ağırlığını koyan ÇBK hızlı hücumlarla sonuca giderek rakibini yakaladı ve ilk periyodu da 23-19 önde kapadı.

Luidmyla’nın sakatlığı nedeniyle tek yabancı ile mücadele eden Çukurova’da Türk oyuncular da müthiş oynayınca ikinci periyotta fark açılmaya başladı. Rakibinin yabancılarını boyalı alana sokmayan ÇBK ilk yarı sonunda soyunma odasına 16 sayı farkla önde giden taraf oldu: 44-28.

İlk yarı boyunca 20 sayı üreten Alina takımını sırtlarken, bençten gelen oyuncuların katkısı da farkın açılmasında etken oldu.

İkinci yarıya hızlı başlayan Çukurova Basketbol, çember altında Alina ile etkili olurken, Şevval ve Manolya’nın uzun mesafeli atışlarıyla basketler bularak 27. Dakikada farkı 20 sayıya çıkardı:56-36. Daha sonra oyundan alınan Alina’nın eksikliğine karşın mücadeleyi bırakmayan ÇBK, final periyoduna da 17 sayılık skor avantajıyla girdi: 63-47.

Final periyodunda yalnızca Türk oyuncularıyla mücadele eden ev sahibi ekipte, son beş dakikada 13 ve 14 yaşındaki Asya Ülker ile Eslem Güler’de oynama şansı buldu. Çukurova buna karşın rakibini 83-62 yenerek turnuvayı birincilikle tamamlarken ABK 3. oldu.

Maç boyunca 20 dakika oyunda kalan Alina Iaguqova 23 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Şevval Akalan 15, Gökşen Fitik, Nuran Tutsak ve İlayda Güler de 10’ar sayı üreterek çift haneli skora ulaşmayı başardı.