‘Şiddetin her türlüsüne hayır’ | Güney Gazetesi Mersin

‘Şiddetin her türlüsüne hayır’

Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun oyuncuları, 2 Ekim Dünya Şiddetsizlik Günü’nde hazırladıkları tiyatral oyun ile tüm Türkiye’ye "Şiddetin her türlüsüne hayır" mesajı verdi.

‘Şiddetin her türlüsüne hayır’


Oyuncular, Toroslar Belediyesi hizmet binası önü ve Kuvayi Milliye Caddesi üzerinde bulunan Toroslar Kültür Sanat Kaldırımı'nda; kadına, doğaya, hayvana, eğitimde ve sağlıkta şiddete hayır dövizleri tutarak farkındalık yarattı.

Şiddet görmüş kadın ve doktor kıyafetleriyle dikkat çeken oyuncularla karşılaşan vatandaşlar, şaşkınlığını gizleyemedi. Oyuncular etkinlik sırasında vatandaşlara şiddetsiz bir yaşam dileyerek, karanfil takdim etti.

Etkinlikte yer alan dilek ağacı dallarına ise belediye çalışanları ve vatandaşlar tarafından şiddetin bir an önce son bulması için dilekler yazıldı.

Son günlerde daha da artan sağlıkçılara yönelik şiddete ayrıca vurgu yapan oyuncuların, dilek ağacına astıkları "Doktorluk mesleğimi yaparken şiddete maruz kalmak istemiyorum" ve  "Sağlıkta şiddete hayır' notları da dikkat çekti.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Şiddete hayır demeye ve şiddetin karşısında olmaya devam edeceğiz" dedi. (Haber Merkezi)