Penbe, kayıp 2 puana üzgün | Güney Gazetesi Mersin

Penbe, kayıp 2 puana üzgün

Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü Ergün Penbe, Sakaryaspor karşısında kaybedilen 2 puana üzüldüğünü söylerken totalde 3 maçta toplanan 7 puanın gayet iyi olduğunu açıkladı.

Penbe, kayıp 2 puana üzgün


AHMET SÜTCÜ

 

Misli.com 2.Lig Kırmızı Grup’un 3.hafta maçında Tarsus İdman Yurdu evinde Sakaryaspor ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler, ilk 15 dakikasında 2 net gol pozisyonu kaçırdığı karşılaşmada 17.dakikada geriye düştü. Tarsus ekibi 45.dakikada Alperen Pak ile penaltı atışından yararlanamadı. Sarı-lacivertliler, 64.dakikada Mertcan ile bulduğu golle sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

 

“OYUNDAN GAYET MEMNUNUM”

Karşılaşmanın ardından açıklama yapan Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü Ergün Penbe, galibiyeti kaçırdıkları için üzgün olduklarını söyledi. Penbe, “Bizim grubumuzda iki tane şampiyonluk adayı var. Eyüpspor ve Sakaryaspor. Yaptıkları transferler belli. Bugün ciddi bir rakiple oynadık. Kendimizi test etme açısından önemli bir maçtı. Kendi oyuncularımı tebrik etmek istiyorum. Sahadan galibiyetle de ayrılabilirdik. Oyunun geneline baktığınız zaman daha iyi oynayan taraf bizdik. Öne geçmiş olsaydık durum çok farklı olabilirdi. Kaçırdığımız bir de penaltı var. 1-0 geriye düşmemize rağmen oyuncularımın reaksiyonu çok iyiydi. Bırakmadılar maçı. 1-1’i bulduk. Belki 2-1’i bulabilirdik. Bu hava şartlarında iki takımın oyuncularını kutlamak lazım. Baktığınız zaman oyun kimin hakkı deseler ilk yarı 2-1, 3-1 önde olabilirdik. Böyle maçlarda önemli olan öne geçebildik. Öne geçebilseydik durum çok farklı olabilirdi. Takımımızın oynadığı oyundan gayet memnunum. Gönül isterdi ki maçtan galip ayrılalım. Ama olmadı” dedi.

 

“3 MAÇTA 7 PUAN GAYET İYİ”

3 maçta alınan 7 puanı değerlendiren Penbe şöyle konuştu: “Takımımızdan giden oyuncuların hepsi iyi oyunculardı. Yeni bir ekibiz. 6-7 ay top oynamadık. 3-4 haftalık bir süreç istemiştik. 3-4 haftalık süreçte ne toplarsak bizim için kardı. 3 maçta 7 puan topladık. Sakaryaspor maçında kaybettiğimiz puana üzüldüm. Hazır olmayan ve genç bir takım için 3 maçta 7 puan gayet iyi.”