Toroslar Belediyesi’nden ’sıfır atık’ atağı | Güney Gazetesi Mersin

Toroslar Belediyesi’nden ’sıfır atık’ atağı

Toroslar Belediyesince, gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir doğa bırakmak amacıyla ’Sıfır atık projesi’ başlatıldığı bildirildi.

Toroslar Belediyesi’nden ’sıfır atık’ atağı


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması ve doğal kaynakların verimli kullanılması amacı taşıyan proje kapsamında belediye personeline eğitim verilerek, hizmet binalarına geri dönüşüm kutuları yerleştirildi.

Toroslar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Akgül ve çevre mühendisleri tarafından verilen eğitimde, atıkların geri kazanılması, ekonomiye katkı sağlaması, kaynağında ayrıştırılması, atık miktarının azaltılması ve doğal kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasının çevre için önemli olduğu üzerinde duruldu. Sıfır atık yönetmeliğinde belirtilen 8 renk skalasının da anlatıldığı eğitimde, renk ayrımına göre geri dönüşüm kutularının yerleştirildiği ve personelin çalıştığı ortamda kendi çöpünü nasıl ayrıştıracağı anlatıldı. Ayrıca elektrikli ve elektronik atıklar, atık piller, bitkisel atık yağlar, ambalaj atıkları ile sıfır atık uygulamaları ve okullarda 'Entegre Çevre Bilgi Sistemi'nin kullanımı konularında personele bilgi de verildi.