Trampolin Cimnastik Milli Takımları kampa girdi | Güney Gazetesi Mersin

Trampolin Cimnastik Milli Takımları kampa girdi

Trampolin Cimnastik Milli Takımları kampa girdi


Dünya ve Avrupa şampiyonaları ile 2024 olimpiyat seçmelerine hazırlanan Trampolin Cimnastik Milli Takımlarının Mersin kampı başladı. Kente gelir gelmez Mersin Olimpik Cimnastik Salonunda ilk antrenmanlarına çıkan trampolin milli takım kadın ve erkek sporcuları, uzun bir aranın ardından ter attı. Sporculara, Trambolin Cimnastik Milli Takımlar Başantrenörü Zakaria Abramashvili önderliğinde 10 antrenör eşlik ediyor. 2020 Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası hazırlıkları için Mersin’e gelen Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen de kampın ilk gününde sporcularla bir araya geldi. Sporcularla bir moral konuşması yapan Çelen, milli sporculardan beklentilerini de anlattı. Federasyon Başkanı Çelen, daha sonra salonda gazetecilere açıklama yaptı.

 

"BURADA BİR CİMNASTİK ŞÖLENİ YAŞANIYOR"

Mersin’in, olimpik bir tesise sahip olması açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Çelen, "Milli sporcularımızın buraya gelmesi, yabancı ülkelerin buraya gelmesi çok önemli. Ritmik Cimnastik Milli Takımımız da biraz sonra diğer salonda olacak. Burada bir cimnastik şöleni yaşanıyor her şeyden öte. Rus milli takımı geldi, onların konuşmalarıyla yarın buraya Alman milli takımı, İngiliz milli takımı gelecek ama Türk milli takımı hep burada olacak. Ben inanıyorum ki, her sene burada büyük şampiyonalara hazırlanan yabancı ülkeler de olacak" ifadelerini kullandı.

 

"2024 OLİMPİYATLARINA SPORCU GÖNDERECEĞİMİZE İNANDIĞIM İÇİN ÇALIŞIYORUM"

Milli Takımlar Başantrenörü Abramashvili de çok yetenekli bir takım olduğunu ve şu anda onlara yatırım yaptıklarını söyledi. 29 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Rusya’nın Soçi kentinde yapılacak Trampolin Cimnastik Avrupa Şampiyonasına hazırlandıklarını belirten Abramashvili, "Federasyonun yaptığı proje çok doğru bir proje. Ben il il dolaşıp yetenekli genç arkadaşları bulup kamplara getiriyorum ve burada değerlendirme yapıyorum" dedi. Abramashvili, 2024 olimpiyatlarına Türkiye’den de bir kız, bir erkek sporcunun gideceğine inandığı için çalıştığını vurguladı.

"2024 OLİMPİYAT OYUNLARINA BİR KIZ, BİR ERKEK OLARAK KOTA ALMAK İSTİYORUZ”

Trampolin Milli Takım Kaptanı 27 yaşındaki Gürkan Mutlu ise "Şu anda yeni olimpiyat dönemi kapattık, geride 2-3 seçme yarışmamız kaldı. Hala şansımız devam ediyor. Sadece önemli bir avantajı kaybettik son dünya şampiyonasında. Pandemi sürecinden dolayı ara vermiştik, şu an bir gelişim kampıyla federasyonumuz bizi buraya davet etti. Buradan sonra da artık hedeflerimizi yavaş yavaş yerine getirerek 2024 olimpiyat oyunlarına bir kız, bir erkek olarak kota almak istiyoruz. Bunun için uğraşıyoruz, çok yaklaştık, inşallah hedefimizi de en yakın zamanda gerçekleştireceğiz" diye konuştu. (İHA)