Bir stat verdik bu bahçeyi alıyoruz | Güney Gazetesi Mersin

Bir stat verdik bu bahçeyi alıyoruz

Tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yıkılmasıyla elde edilen 140 dönümlük arazi üzerinde yapılan Millet Bahçesi’nin kıraathanesi tamamlandı, peyzaj çalışmaları sürüyor.

Bir stat verdik bu bahçeyi alıyoruz


ABİDİN YAĞMUR

 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı yıkılmadan önce, stadın yanında düzenlediği bir mitingde, Mersin’e Millet Bahçesi kazandıracaklarını söylemiş ve “Artık benim Mersin’deki kardeşlerim sahile indiğinde, millet bahçesine uğrayacak. Çoluk çocuğu ile millet bahçesiyle yatıp yuvarlanacaklar. İngilizlerin Hyde Parkı varsa bizim de millet bahçemiz var" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın talimatıyla TOKİ söz konusu alanda stadı yıkmış ve Millet Bahçesi inşaatına başlamıştı. Proje alanını sık sık gezen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Millet Bahçesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılacağını söylüyordu. Ancak Millet Bahçesi inşaat alanındaki manzara pek bahçenin henüz tamamlanmadığını gösteriyor. Bahçenin istinat duvarı ve demir korkulukları yapıldı, merkezinde konumlanan ‘kıraathane’ binası tamamlandı ancak diğer peyzaj çalışmaları henüz ortaya çıkmadı. Bahçeye çok sayıda fidan ve genç ağaç dikildi ancak bunların bir kısmının kuruduğu, bir kısmının çok cansız durduğu çıplak gözle bile görülüyor. Zemin çimlendirme ve mevsimlik bitki dikimleri de şimdilerde yapılıyor. Az sayıda işçinin çalıştığının gözlendiği Millet Bahçesi’nde zemin düzenleme ve aydınlatma çalışmaları da henüz tamamlanmadı.

Yakın zamana kadar Millet Bahçesi’nin etrafında TOKİ’nin reklam pankartları bulunuyordu. Şimdilerde bahçenin etrafında gezenler inşaatı kimin yaptığına, ne inşaatı olduğuna dair bir bilgilendirme yazısı bile göremiyor.