Kaleciler yetişiyor! | Güney Gazetesi Mersin

Kaleciler yetişiyor!

Kaleci antrenörü Mehmet Talaş tarafından kurulan Talaş Kaleci Akademisi 1 yılda 5 kaleciyi profesyonel takımların bünyesine kazandırdı. Akademi, bu yılda 5 ismi daha Türk futboluna kazandırmayı amaçlıyor

Kaleciler yetişiyor!


AHMET SÜTCÜ

 

2019 yılında ‘Talaş Kaleci Akademisi’ adı altında eğitimlere başlayan Mehmet Talaş, öğrencileriyle antrenmanlarını Kuyuluk Futbol Sahası’nda gerçekleştiriyor. Mersin’de yetenekli isimleri eğiterek Türk futboluna kaleci olarak yetiştirmeyi amaçlayan Talaş Kaleci Akademisi bir yılda büyük bir mesafe kat etti. Akademi, 1 yılda 5 kaleciyi profesyonel takımlara gönderirken bu yılda 5 ismi daha profesyonel takımların alt yaş kategorilerine göndermeyi hedefliyor.

1 YILDA 5 İSMİ PROFESYONEL TAKIMLARA GÖNDERDİ

20 yıllık kalecilik serüvenin ardından deneyimlerini yeni kalecilere aktarmak amacıyla 12 yıldır kaleci antrenörlüğü yapanMehmet Talaş, Türk futbolunun en başarılı kaleci antrenörleri arasına adını yazdırmayı başardı.  İnegölspor, Yozgatspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Elazığspor, Mersin İdman Yurdu, Tuzlaspor, Gümüşhanespor gibi takımlarda kaleci antrenörü olarak görev yapan Mehmet Talaş, kariyerini Mersin’de açtığı akademi ile sürdürüyor. Türkiye’de var olan kaleci problemini ortadan kaldırmayı amaçlayan akademi, 1 yılda 5 yeteneği profesyonel takımlara gönderdi. Akademi, 5 ismi daha profesyonel takımların alt yaş kategorilerine göndermeyi planlıyor.

“BÜNYEMİZDE 23 KALECİ VAR”

Açtığı akademi ile kaleci adaylarını hem saha içinde hem de bireysel ve fiziksel anlamda geliştirerek Türkiye’de kaleci eğitimi konusunda fark yaratan Mehmet Talaş, özel açıklamada bulundu. “Geçen yıl, verdiğim kararla artık kulüplerde çalışmama kararı aldım” diyen Talaş, “Mersin’de gençlere yardımcı olmak için Mehmet Talaş Akademisi’ni kurdum. Kuyuluk Sahası’nda çalışmaları sürdürüyoruz. Geçen yıl sahayı iyi bir zemine getirebilmek için yoğun mesai harcadık. Bu yıl düzenimizi oturttuk. İlk yılımızda 5 kalecimizi profesyonel takımlara göndermeyi başardık. Bu yıl 5 kalecimiz takımlar tarafından takip ediliyor, isteniyor. Koronavirüs sürecinin ardından kalecilerimiz yeni takımlarına gidecek. Bünyemizde 23 kaleci var. Alttan iyi kaleciler yetiştirerek Türk futboluna kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.