“Siyasetiniz batsın!” | Güney Gazetesi Mersin

“Siyasetiniz batsın!”

Tarsus Belediye Başkanı CHP’li Dr. Haluk Bozdoğan, atıl durumdaki 75. Yıl Kültür Merkezi’ni tadilattan geçirmek için Kültür Bakanlığı ile protokol aşamasına geldiklerini, iktidar partisinden bir milletvekilinin Kültür Bakanı’na giderek, “Merkezi onlara vermeyin. Siyaseten bize zarar verir” dediğini ileri sürdü. Bozdoğan, “Siyasettiniz batsın. Biz onun peşinde değiliz. Biz bunu Tarsus için yapıyoruz. Tarsus’un geleceği için yapıyoruz. Biz buranın tadilatını yapıyorsak hepimiz için yapıyoruz, hepimizin kullanacağı bir alan açmak için yapıyoruz” dedi.

“Siyasetiniz batsın!”


ABİDİN YAĞMUR

 

CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın, senelerdir atıl durumda olan 75. Yıl Kültür Merkezi’ni tadil etmek ve yeniden kullanıma açmak için Kültür Bakanlığı ile protokol yapma girişimlerinin AKP’li bir milletvekilince engellenmek istendiği iddiası Tarsus’ta günün konusu oldu. İddiayı bizzat belediye başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, belediye meclisi toplantısında dile getirdi.

Bozdoğan, 11 dönümlük arazi üzerinde yeni bir kültür merkezi yapmak yerine, 75. Yıl Kültür Merkezi’ni bakımdan geçirip yeniden hizmete açmak istediklerini, bunun için kaymakamlıkla, üniversiteyle ve Kültür Müdürlüğü ile görüştüklerini ve bakanlıkla protokol yapma aşamasına geldiklerini anlattı.

Dr. Haluk Bozdoğan, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Mersin’in bizim seçtiğimiz milletvekilleri var. Milletin vekilleri. Bazı arkadaşlar var. Yaklaşık 20 gün önce, bu protokolümüz bakanlıkta beklerken, ilçe başkanı başkanlığında bir heyet Ankara’ya gitti. “Efendim bu protokolü yaparsanız, tadilatı bunlar yaparsa bizi siyaseten zor duruma düşürürsünüz” demişler. Siyasettiniz batsın. Biz onun peşinde değiliz. Biz bunu Tarsus için yapıyoruz. Tarsus’un geleceği için yapıyoruz. Biz buranın tadilatını yapıyorsak hepimiz için yapıyoruz, hepimizin kullanacağı bir alan açmak için yapıyoruz. Kendi haline bıraktığımızda zaten defalarca iptal edilen ihaleler var. Bırakın biz yapalım dedik. Burası Tarsus Belediyesi’nin değil Tarsus halkının malı olsun dedik. Bu kentte milletvekili sıfatıyla gezen, belki de milletin yüzünü görmeyen kişilerin neler yaptığının bilinmesini istiyoruz. Ne olursa olsun istediğim tek bir şey var, bu kentin iyiliği için çalışın. Cahilsin öğrenirsin, paran yok kazanırsın, gerisin ilerlersin. Her şeyin bir çaresi var. Ama bozuk insansan bunun çaresi yok. Sen milletvekili olarak bu kente bir şey veremiyorsan, sadece bunlar için siyaseti ön plana alıyorsan yazıklar olsun. Ben bu kente belediye başkanı olduğumda beni aramayan tek milletvekilliydi bu arkadaş. Bari bu hizmetin önüne set olmaması gerekir. Bunun için ilçe başkanını kullanmaması gerekir.”

 

‘ÖNCEKİ DÖNEM BELEDİYE BAŞKANI ULUSAL BASINA ÇALIŞMIŞ’

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, meclis toplantısında, bazı meclis üyelerinin, “Ulusal basına ne kadar para harcadınız” şeklindeki sorusuna da yanıt verdi.

Bozdoğan, görevde olduğu 18 aylık sürede tüm basın giderleri için 214 bin 420 lira harcandıklarını belirterek, “Sadece 2019’un ilk 3 ayında ulusal basına harcanan para 473 bin 248 lira. Bizim harcadığımız para sadece bayramlarda verilen ilanlar. İlginçtir 2019 yılının ilk 3 ayındaki bu rakama Basın İlan Kurumu üzerinden geçen ilanlar dahil değil. Bizden önceki dönemde Tarsus Belediyesi 4 yılda ulusal basına harcanan para 2  milyon 729 bin lira. Sadece bir tv kanalına bizden önce bir yılda ödenen para 640 bin lira. Bu kenti yöneten belediye başkanı olan adam vizyonel adamdır, networkü geniş olur, televizyonlara çıkmak için kendini pazarlamaz, para vermez. Eğer 18 ayda 214 bin lira harcama yaptığım için eleştiriliyorsam lütfen bu rakamlara iyi bakın” ifadelerini kullandı.