Büyük bayram, buruk kutlama | Güney Gazetesi Mersin

Büyük bayram, buruk kutlama

Büyük bayram, buruk kutlama


ABİDİN YAĞMUR

 

Cumhuriyet’in 97. yıldönümü Mersin’de koronavirüs önlemlerinin gölgesinde kutlanıyor. Bu bayramda vatandaşların katılımıyla alan kutlamaları yapılamayacak. Mersin Valisi Su tebrikleri kabul edecek, sınırlı sayıda sporcu ile spor organizasyonları yapılacak.

 

Cumhuriyet’in ilanının 97. Yılı, tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de koronavirüs önlemlerinin gölgesinde, sade törenlerle kutlanıyor.

Mersin’deki kutlamaların adresi her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Alanı’ydı. Polis alanın etrafında geniş güvenlik önlemleri alırken kent protokolü sosyal mesafeyi gözeterek alanda toplandı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik’in Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından Türk bayrağı göndere çekildi ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından resmî törenler sona erdi.

Mersin Valiliği’nin düzenlediği kutlama programı yarın 09.30’da Vali Ali İhsan Su’nun tebrikleri kabulü ile başlayacak. Vali Su’nun konuşmasının ardından törenler sona erecek. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle bu yıl Cumhuriyet Alanı’nda geçit resmi ve gösteriler yapılamayacak.