Çay demlendi bahçe bitmedi | Güney Gazetesi Mersin

Çay demlendi bahçe bitmedi

TOKİ’nin ve yüklenici firmanın takvimindeki şaşmanın faturası AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a kaldı! Gültak’ın TOKİ’ye güvenip ‘29 Ekim’de açacağız’ dediği Mersin Millet Bahçesi’nde çalışmalar tamamlanamadı.

Çay demlendi bahçe bitmedi


ABİDİN YAĞMUR

 

Proje alanını sık sık gezen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, TOKİ yetkililerinin ve yüklenici firmanın açıklamalarına göre, Millet Bahçesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılacağını söylüyordu. Ancak çalışmalar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetişmedi.

 

8 MAYIS’TA 29 EKİM’E YETİŞECEK DEMİŞTİ

8 Mayıs 2020 tarihinde yaptığı bir konuşmada Başkan Gültak, “İnşallah hep birlikte 29 Ekim'de Mersinlilerin hava alacağı, rahatlayacağı, psikolojisini düzelteceği, yürüyüş yapacağı Millet Bahçesi planlandığı tarihte hizmete girecek. Biz korona virüs salgınına rağmen, her türlü sıkıntıya rağmen projeyi durdurmadık, devam ettiriyoruz. Allah nasip ederse 29 Ekim tarihine yetişecek" demişti.

 

25 HAZİRAN’DA DA 29 EKİM’DE AÇACAKLARININ MÜJDESİNİ YENİLEMİŞTİ

25 Haziran 2020 tarihinde yaptığı açıklamada Başkan Gültak, “Yeşilin bol olduğu, ailenizle rahatlıkla gezebileceğiniz, şehrin de temiz nefes alabileceği 140 dönüm civarında bir araziyi Mersin’e kazandırmış olduk. Yetiştiremezsiniz diyorlardı. Çok şükür yüklenici firmamızın aralıksız çalışmaları sayesinde 29 Ekim tarihinde, Cumhuriyet Bayramımızla birlikte Millet Bahçemizi de hizmete açacağız inşallah” ifadelerini kullanmıştı.

 

EN SON 2 EKİM’DE 29 EKİM’DE AÇILACAĞININ SÖZÜNÜ VERMİŞTİ

2 Ekim 2020 tarihinde ise Gültak, Çamlıbel Mahallesi sakinleri ve esnafı ile bir araya gelerek, 29 Ekim’de hizmete açılması planlanan Mersin Millet Bahçesinin bölgeye yeniden hareketlilik ve canlılık kazandıracağını söylemişti.