Yenişehir sokaklarında Cumhuriyet coşkusu | Güney Gazetesi Mersin

Yenişehir sokaklarında Cumhuriyet coşkusu

Yenişehir Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 97’nci yıl kutlamaları kapsamında kentin dört bir yanında düzenlediği etkinliklerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu tüm kente yaydı.

Yenişehir sokaklarında Cumhuriyet coşkusu


Korona virüs tedbirleri ile kültür, sanat ve spor etkinlikleri düzenleyen Yenişehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu Covid-19 nedeniyle doya doya yaşayamayan kırsal mahallelerdeki çocukları da unutmadı. Belediye ekipleri süslenen araçlarla mahalle mahalle gezerek, çocuklara Atatürk baskılı tişört ve Türk bayrağı hediye etti. Mahalle meydanlarında Yenişehir Belediyesi araçlarından çalınan marşlar ve şarkılarla çocuklar ve aileleri ile birlikte Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. 

Yenişehir Belediyesi, Mersin Off Road Kulübü, Vosteam Mersin, Türkiye Motorsiklet Federasyonu Mersin İl Temsilciliği, Mersin Bisiklet Derneği, Red Warrıos Mc Mersin, Mersin Çukurova Klasik Otomobilciler Derneği ve Mersin Motosiklet Spor Kulübü ile Büyük Cumhuriyet Korteji düzenledi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Kent Meydanı’ndan yaptığı konuşmada korteje katılarak, destek veren herkese teşekkür etti. Başkan Özyiğit, “Sivil toplum örgütlerinin ve spor kuruluşlarının temsilcileri, hepinizin emeğine yüreğine sağlık. Cumhuriyet coşkusunu büyüttünüz ve çok güzel bir noktaya taşıdınız.  Mersin ve Yenişehir sokaklarında büyük bir canlılık getirdiniz ve heyecan yarattınız, bu coşkuya verdiğiniz katkı için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)