“Mersin’e bir parantez açın” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’e bir parantez açın”

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin’de 8 adet turizm bölgesi, onlarca ören yeri olmasına rağmen şehrin turizmden pay alamadığını belirtti ve Turizm Bakanı’na “Birçok Turizm Bakanımız geldi geçti. Ben sizin Mersin’e bir eser bırakmanızı, bununla ilgili Mersin’e bir parantez açmanızı istiyorum” diye seslendi. Şimşek, “Sadece Kızkalesi’ne bile bir el atsanız, sadece Kızkalesi bile belki 5-10 milyon turistin gelebileceği bir yer olur” ifadelerini kullandı.

“Mersin’e bir parantez açın”


MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nun görüşmelerinin yapıldığı Plan Bütçe Komisyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz aldı.  Şimşek konuşmasında Mersin’in hem kültürel yönden hem de turizm açısından çok önemli olduğunu, fakat yeterince yatırım alamadığını vurguladı.

Tarsus Müzesi, tarihî Tarsus Adliye Sarayı, Silifke Cennet-Cehennem ve Mut Laal Paşa Camileri için Turizm Bakanlığı yetkililerine teşekkür eden Baki Şimşek, “Mersin'in Tarsus'tan Anamur'a kadar tamamı ören yerleriyle dolu, böyle bir tarih var elimizde. İnanılmaz bir coğrafya hem deniziyle hem sahiliyle hem tarihiyle ama maalesef Mersin bugüne kadar istenilen noktada yatırımlar alamadı” dedi.

 

“TURİZM BÖLGELERİNDEN EN AZ İKİSİ HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Mersin'de 8 tane turizm bölgesi olmasına rağmen bugüne kadar yatırım yapılamadığını ifade eden Baki Şimşek, “Birçok Turizm Bakanımız geldi geçti. Ben sizin Mersin'e bir eser bırakmanızı, bununla ilgili Mersin'e bir parantez açmanızı istiyorum. Türkiye'nin değişik bölgelerine güzel yatırımlar yapılıyor, bunlar için teşekkür ediyorum ama gerçekten Mersin, potansiyeli çok büyük olan ve maalesef bu 8 tane turizm bölgesinin hiçbir tanesinin hayata geçirilemediği bir kent. Burada Bakanlık olarak bu turizm bölgelerinden en az 2 tanesini sizin döneminizde örnek proje olarak bitirip Türk milletinin hizmetine sunmanızı ben sizlerden rica ediyorum. Sadece Kızkalesi'ne bile bir el atsanız, sadece Kızkalesi bile belki 5-10 milyon turistin gelebileceği bir yer olur. Ben çok tarihî yer gezdim ama Anamur Ören kadar tarihin bu kadar ayakta olabildiği böyle bir bölgeyi hiç görmedim, vekil olmadan önce ben de görmemiştim bir Mersinli olmama rağmen. Binlerce yıllık tarih Anamur Ören'de ayakta Sayın Bakanım. Bunlara destek vermenizi bekliyorum ben” dedi.

 

“KAYAK MERKEZİ PROJESİNİ BEKLİYORUZ”

Baki Şimşek,  Akdeniz ilçesine bağlı  Melemez mahallesindeki Girit kültürü izlerine de dikkat çekerek, “Girit kültürü bizim orada önemlidir, Girit mutfağı önemlidir. Burada Giritlilere ait tarihî bir kale var, restore edilip burada Girit kültürünün, Girit Türklerinin mutfağının tanıtılabileceği bir kültür evinin yapılmasını istiyoruz. Koskoca Adana-Mersin'in bir kayak merkezi yok. Adana-Mersin kayak yapmaya giderse ancak Erciyes'e gidecek, gidebileceği başka bir kayak merkezi yok. Onun için, Gülek, Karboğazı bölgesine yatırım yapılmasını istiyoruz. Burada daha önceden belediyenin tesisleri vardı, onlar iyi kötü burada birtakım etkinlikler yapıyorlardı, bu bölgeye sahip çıkmaya çalışıyorlardı, şu anda onlar da bırakmış durumdalar. Hazine arazisi, burası da uygun yani tahsisi yapılmış, turizm bölgesi içerisine alınmış, Adana-Mersin'e hitap edebilecek olan bir kayak bölgesi. Buranın mutlaka yatırım planına alınmasını istiyoruz. Elbette bütçeler sıkıntılı, para belki şey ama bu dönem içerisinde- Mersin'e mutlaka ciddi bir ödenek ayırmanızı bekliyoruz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)