Şişecam’da uzlaşma sağlandı | Güney Gazetesi Mersin

Şişecam’da uzlaşma sağlandı

Soda Sanayi, Kromsan ve Tuz İşletmeleri A.Ş fabrikalarında çalışan Petrol İş Sendikası üyesi 550 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi süreci uzlaşmayla sonuçlandı. Uzlaşmanın ardından, işveren tarafından ücretsiz izne çıkarılan işçiler işbaşı yapmaya başladı.

Şişecam’da uzlaşma sağlandı


2 yılda bir Şişecam Kimyasallar Grubu ile Petrol İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi, bu yıl işveren ile sendikanın anlaşamaması sonucunda imzalanamamış ve işçi sendikası grev kararı almıştı.

Grev kararının Cumhurbaşkanlığı’nca ertelenmesinin ardından işveren işçileri ücretsiz izne çıkarmıştı.

Yapılan TİS sayesinde işçiler; 1’ inci yıla 900 TL, 2’nci yıla enflasyon oranı ve yüzde 2 zam, 3’ üncü yıla ise enflasyon oranı ve yüzde 3 zam tekliflerini işverene kabul ettirdi. İşveren tarafından teklif edilen ücretsiz izin ve mesai saatlerinin arttırılması kararı da yapılan yeni sözleşmeyle geri çektirildi.

Petrol İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Erçin Çulcu, “Bu sözleşme için çok fazla mücadele ettik ve sonunda başardık. TİS süreci boyunca çalışan arkadaşlarımız çok fazla yıprandı ve huzurları bozuldu. Bu huzurun tekrardan tahsis edilmesi işverene düşüyor. Umarım bu zor zamanları tekrardan yaşamayız” dedi. (Haber Merkezi)