Toroslar’dan Anıtkabir’e pedal çevirecekler | Güney Gazetesi Mersin

Toroslar’dan Anıtkabir’e pedal çevirecekler

Toroslar’dan Anıtkabir’e pedal çevirecekler


Mersin Bisiklet Derneğinin (MERBİSDER) üyeleri, Toroslar Belediyesi'nin "10 Kasım Ata'ya Saygı" etkinliği kapsamında Toroslar Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle Anıtkabir'e uğurlandı. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz tarafından Ankara'ya yolcu edilen 2 görme engelli ile 2'si kadın 8 co-pilot, Mersin'den Anıtkabir'e 550 kilometre pedal çevirecek. Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82'nci yıl dönümü dolayısıyla 10 Kasım günü Ata'nın huzuruna çıkacak olan 10 kişilik ekibin uğurlama töreninde; Atatürk'ün sevdiği şarkılar da dinletildi. Törene; sivil toplum kuruluşları, motosiklet ve klasik araba tutkunları ile birçok vatandaş katıldı.

 

SAAT 19.38'DE YOLA ÇIKTILAR

Atatürk'ün ölüm yılı olan 1938'e vurgu yapmak amacıyla saat 19.38'i gösterdiğinde yola çıkan bisikletliler, Mersin'den Ankara'ya pedal çevirerek ‘Pedala Engel Yok’ mesajı verecek. Beş gün sürecek olan yolculuk sonunda ekip, 10 Kasım günü Anıtkabir'e ulaşarak Atatürk'ün huzurunda olacak.

 

BAŞKAN YILMAZ'DAN BAYRAK TESLİM

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende Başkan Yılmaz, MERBİSDER Başkanı Süleyman Uygun'a Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna ulaştırmaları için Türk Bayrağı teslim etti. Dernek Başkanı Uygun’a Türk Bayrağı'nı vererek, hayırlı yolculuklar dileyen Yılmaz, “Sporcularımız, 550 kilometrelik uzun ve zorlu bir yolculuğa çıkıyorlar. Ama bu parkuru Atamıza olan sevgi ve bağlılıklarıyla kolaylıkla aşacaklarına inanıyorum. Sporcularımızla gurur duyuyoruz ve her zaman yanlarındayız” dedi. (Haber Merkezi)