Kadın kooperatifleri buluştu | Güney Gazetesi Mersin

Kadın kooperatifleri buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Kadın Kooperatifleri Sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kadın kooperatifleri buluştu


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin’de faaliyet gösteren kadın üretici kooperatifleri Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen sergide buluştu. Yoğurt Pazarı Parkı’nda yapılan ve üretici kadın kooperatiflerinin ürettiği gıda ürünlerinden ev ve süs eşyalarına kadar birçok ürünün yer aldığı sergi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığından Proje Uzmanı Burcu Sert, merkez olarak Eski Yoğurt Pazarının seçilmesinin tarihi bir geçmişi olmasından kaynaklandığını söyledi.

 

“KADINLARA DESTEK VERİYORUZ”

Sert, “Kooperatif ürünlerinin internetten satışı bilindiği üzere düşük seviyede. O yüzden ürünlerimizi halkla buluşturmak için bu tarz sergiler düzenlemeye karar verdik. Genelde kadın emeğinin olduğu bu ortamda, kadın el emeğini göz önünde tutmayı amaçladık. Ürettiğimiz bu doğal ürünlerle kadınlarımıza destek verip, onları sosyal hayatta kendi ayaklarının üstünde tutmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

 

“DAHA ÇOK KADINA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”

Mezitli Üretici Kadın Kooperatifinden Prof. Dr. Ayşegül Yılgör, “Kooperatiflerin bir araya gelmesi, ortak bir satış alanı yaratması ve kadın dayanışmasının bir örneğini sergilemesi gayet olumlu bir şey. Bundan sonra da ürünlerimizi daha çok çeşitlendirerek, daha çok kadına ulaşarak hep birlikte olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

ROMAN KADINLAR ÇİÇEKLERİYLE RENK KATTI

Üretilen ürünlerin hiçbirinin fabrika ürünü olmadığı belirten Yılgör, “Üretilen ürünlerin hepsi doğal ve el yapımı, fabrikasyon hiçbir katkı maddesi yok. Halkımızın gelip burayı ziyaret etmesini ve kadın dayanışmasının destek vermesini bekliyoruz” dedi.

7 ayrı kooperatifin bir araya geldiği festivalde çeşitli bölgelerden farklı ürünlerin sergilenmesi vatandaşın yüzünü güldürdü. Mersin’deki kadın kooperatiflerinin düzenledikleri festivale Roman kadınları da çiçekleriyle renk kattı.