“Bu hastalığı yaşamayanın anlaması mümkün değil” | Güney Gazetesi Mersin

“Bu hastalığı yaşamayanın anlaması mümkün değil”

2019 seçimlerinde İyi Parti’den Aydıncık Belediye Başkan adayı olan İrfan Şahin, koronavirüs hastalığına yakalandıktan sonra hissettiklerini sosyal medya hesabından paylaştı. Şahin, “Koronavirüsü sıradan bir hastalık sanırdım. Taki yakalanana kadar” diyor.

“Bu hastalığı yaşamayanın anlaması mümkün değil”


İyi Parti’den Aydıncık Belediye Başkan adayı olan İrfan Şahin, koronavirüse yakalandıktan sonra kaleme aldığı bir yazıyla salgını ve hastalığı ciddiye almayanları ya da inanmayanları uyarı. Şahin sosyal medyadan yayınladığı yazıda şu ifadeleri kullandı:

“Her gün görüp duymaya alıştığımız korona Covid-19 vakalarını önemsemediğimi, sıradan bir şey olarak gördüğümü inkar edemem. Tâki yakalanana kadar. Hastalığa yakalandığımı çoğu insan gibi fark edemedim. Hafif ağrılar ve halsizlikle başladı. Gözle görülmeyen var olduğuna bile inanmadığımız bu hastalık vücudumu yavaş yavaş sarmaya başlamış. Bunu kemiklerim kırılmış gibi zonkladığında, boğuluyormuş gibi nefes alamadığımda, yaşarken can çekişiyormuş gibi olup hastanede soluğu aldığımda anladım. Tanı konulduğunda bana bir şey olmaz dediğim günler aklıma geldi. Şimdi bu hastalığa ben de yakalanmış biri olarak tedavime hemen başlandı. Ama ben ağır atlatanlardandım. Evime gönderildim, tedavime evde devam edildi. Bir anda ciğerlerim dışarı çıkacakmışcasına gelen öksürük, alamadığım nefesle o çok sevdiğim yatağım bu hastalık süresince bana mezar gibi geldi. Ne yatabildim ne oturabildim ne de nefes alabildim. Bu hastalığı yaşamayanın anlaması mümkün değil. İnsan, ömrünün nihayete erdiğini, karşısında Allah, ensesinde Azrail olduğunu hissediyor. Sağlıklı ve dirençli bir vücudun ne kadar önemli olduğunu bu hastalıkla anladım. Sabahlar olmuyor. İnşallah Cenabı Allah’ın sayesinde ve sizlerin duası sayesinde atlatacağım. Ama yorgunum, bitkinim. Siz siz olun bana bir şey olmaz deyip maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymamazlık yapmayın. Bu hastalık sizi de bulabilir. Unutmayın bu süreçte yapayalnızsınız.” (Haber Merkezi)