Büyükşehir’den baskete hamle! | Güney Gazetesi Mersin

Büyükşehir’den baskete hamle!

Büyükşehir Belediyesi GSK, Mersin Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın haklarını satın aldı. 20 Kasım’da başlayacak yeni sezonda Büyükşehir ekibi 1.Lig’de mücadele edecek.

Büyükşehir’den baskete hamle!


AHMET SÜTCÜ

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, bünyesine Mersin Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nı kazandırdı. Haklarını alan Büyükşehir Belediyesi GSK, yeni sezonda Türkiye Basketbol Kadınlar 1.Ligi’nde mücadele edecek.

 

TÜM HAKLARI SATIN ALDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başkanlık koltuğuna oturmasının ardından kurulan ve 22 branşta faaliyet gösteren Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, basketbol yatırımına bir yenisini daha ekledi. Türkiye Basketbol Kadınlar 1.Ligi’nde mücadele edecek ve ekonomik olarak darboğazda olan Mersin Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın tüm haklarını satın aldığı öğrenildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi GSK, üniversitenin haklarını satın almadan önce Kadınlar Basketbol Bölgesel 2. Ligi’nde mücadele edeceği açıklanmıştı.

 

YENİ SEZON 20 KASIM’DA BAŞLIYOR

Geçen sezon 1.Lig’de mücadele eden ve yeni sezonda da 1.Lig’de mücadele edecek turuncu-mavililerin, 40-50 bin TL civarında borcunun olduğu belirtildi. 20 Kasım’da başlayacak yeni sezon öncesinde Büyükşehir ekibinde hummalı bir çalışmanın olduğu kaydedildi.