1200 taksi her hafta ilaçlanıyor | Güney Gazetesi Mersin

1200 taksi her hafta ilaçlanıyor

1200 taksi her hafta ilaçlanıyor


Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, taksicileri ve Mersin halkını koronavirüs riskinden bir nebze de olsa uzak tutabilmek için yaptığı araç ilaçlamaları kapsamında 9 ayda 2 bin litre dezenfeksiyon ilacı kullandı.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, “Koronavirüsün ortaya çıktığı ilk günlerden itibaren, taksi ve taksi duraklarının her hafta ilaçlanmasının zorunlu hale gelmesi üzerine, bu uygulamanın taksici esnafına ekonomik yük getirmemesi için TSE standardında ozon ve kimyasal ilaçlama yapabilen beş adet püskürtme cihazı aldık.  Ve o günden itibaren oluşturulan ekipler tarafından alınan bu cihazlar ile halkımızın daha sağlıklı duraklarda bekleme yapmalarını, güven içinde, daha sağlıklı araçlarla seyahat edebilmelerini sağlamak için her hafta 1200 taksinin yanı sıra 120 taksi durağı da ilaçlanıyor. Bu dezenfeksiyon işlemi için de bugüne kadar 2 bin litre ilaç kullanılmıştır” dedi.

Sarı, taksiye binen vatandaşların taksi sürücüsünden dezenfeksiyon belgesini isteme hakkının olduğunu vurguladı.  (Haber Merkezi)