Hasta olana disiplin cezası verilecek! | Güney Gazetesi Mersin

Hasta olana disiplin cezası verilecek!

Mersin Şehir Hastanesi Başhekimliği, çalışanlara gönderdiği bir yazıda, sağlık çalışanlarının Covid-19’a yakalanma riskini İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na indirgedi. “Ben size kişisel koruyucu ekipman veriyorum. Hastalık kaparsanız sizin suçunuz olur” mesajı veren Başhekimlik, hasta olan personele disiplin soruşturması açılacağını bildirdi.

Hasta olana disiplin cezası verilecek!


ABİDİN YAĞMUR

 

Yurdun dört bir yanında sağlık çalışanları Covid-19 riski altında görev yapmaya çalışırken Mersin Şehir Hastanesi’nin çalışanlara gönderdiği bir yazı sağlık çalışanları arasında şok etkisi yarattı.

Başhekimlik yazısında ilk olarak Covid-19 salgını Türk Borçlar Kanunu ile İş Sağlığı ve Güvenliği kanununa indirgendi. Yazıda, ilgili kanunlara göre işverenin işyerinde önlemler almak zorunda olduğu, buna karşılık çalışanların da bu önlemlere uymak ve kendi bireysel önlemlerini almak zorunda oldukları vurgulandı.

Yazıda, çalışanların işveren tarafından verilen kişisel koruyucu ekipmanları doğru şekilde kullanması, keyif olarak çıkarmaması gerektiğini vurgulandı ve Yargıtay içtihat kararlarında, “Çalışanın isteği ya da savsaması yüzünden enfeksiyonu arkadaşlarına bulaştırması çalışanın kusurudur” görüşünün öne çıktığı kaydedildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu kararlarının işvereni değil, çalışanları bağladığının belirtildiği yazıda, “Önlemlere uymayan personelimiz ve yüksek riskli temaslılar hakkında gerekli idari işlemler başlatılacaktır” denildi.