Öğretmenler kanun bekliyor | Güney Gazetesi Mersin

Öğretmenler kanun bekliyor

Türk Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanvekili Berker Bozhasan, öğretmenlerin Öğretmen Meslek Kanunu’nun çıkarılmasını beklediklerini belirterek bu talebi Milli Eğitim Bakanlığı’na iletmek için imza kampanyasına başladıklarını söyledi. Bozhasan, “Öğretmenlerin yetiştirilmeleri, mesleğe seçme ve atama kriterleri, ekonomik ve özlük hakları gibi öğretmenlerimizin beklenti ve taleplerinin karşılandığı bir yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi artık kaçınılmazdır” dedi.

Öğretmenler kanun bekliyor


ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

Türk Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanvekili Berker Bozhasan, öğretmenlerin Öğretmen Meslek Kanunu’nun çıkarılmasını beklediklerini söyledi. Bozhasan, bu taleplerini bakanlığa iletmek için imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Sendika binasında bir açıklama yapan Bozhasan,  Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 yılında, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 2019 yılında Öğretmenlik Meslek Kanununu çıkarılacağına dair açıklama yaptığını ancak o tarihten bu yana kanun için bir adım atılmadığını kaydetti.

Bozhasan,  “Türk Eğitim-Sen olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunundan kaynaklanan hak ve kazanımlarımız baki kalmak şartıyla, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıracak ve mesleğin statüsünü sağlam ve yasal zemine kavuşturacak bir meslek kanununu çıkarılmasını öteden beri savunmaktayız.  Öğretmenlerin yetiştirilmeleri, mesleğe seçme ve atama kriterleri, aday öğretmenlerin yetiştirilmesi, meslek etiği, görev, yetki ve sorumlulukları, ekonomik ve özlük hakları, ek gösterge, çalışma koşulları, kariyer basamakları, görevde yükselmeleri, zorunlu hizmet görevleri ve teşvik ödenekleri, atama ve yer değiştirmeleri, hizmet içi eğitim ve mesleki gelişimleri, okulların yönetim ve denetimi, mesleki özerklik ve iş güvencesi gibi öğretmenlerimizin beklenti ve taleplerinin karşılandığı bir yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi artık kaçınılmazdır” dedi.

 

İMZALARI 26 KASIM’DA TESLİM EDECEĞİZ

 Öğretmenlere yönelik şiddet olaylarının neredeyse sıradan adli vakalar haline geldiğini iddia eden Bozhasan, eğitim çalışanlarına karşı şiddeti önleyecek düzenlemelerin de yapılacak yasal düzenleme kapsamında yer alması gerektiğini vurguladı.

Bozhasan, “Öğretmenlere yüklenen görevler ve sorumluluklar ile öğretmenlerin hakları arasında hassas bir denge kuran Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirilerek yasalaştırılması gerekmektedir.  Yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi için imza kampanyası düzenleyip bu dilekçeleri de 26 Kasım’da Milli Eğitim Bakanlığı’na göndereceğiz. Öğretmenlerimizi Türk Eğitim-Sen’in düzenlediği imza kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz” dedi.