Suya zam yolda | Güney Gazetesi Mersin

Suya zam yolda

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün yapılacak. Genel kurulda 2021 yılı ücret tarifesi de ele alınacak. MESKİ, son olarak temmuz ayında su fiyatlarında indirime gitmişti. Su fiyatlarında temmuz öncesine dönülmesi gündemde.

Suya zam yolda


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği günden bu yana en çok başını ağrıtan konulardan biri olan su fiyatları konusu yine gündemde.

MESKİ’nin bugün yapılacak olağan genel kurulunda hem 2021 bütçesi ele alınacak hem de 2021 yılı ocak ayından itibaren uygulanacak su fiyat tarifesi belirlenecek.

Pandemi sürecinde su faturalarının yükseldiği yönündeki vatandaş şikayetleri Seçer ve yönetimine zor günler yaşatmış, bunun üzerine temmuz ayında yapılan MESKİ genel kurulunda su fiyatlarını bir nebze de olsa düşüren kararlar alınmıştı. Toplantıda atıksu vergisi yüzde 50’den yüzde 45’e çekilmiş kademeler de yeniden düzenlenmişti. Buna göre, daha önce 0-10 metreküp olan 1. kademe tarife 0-12 metreküpe, 11-20 metreküp olan 2. kademe 13-25 metreküpe, 21-75 metreküp olan 3. kademe 26-75 metreküp aralığına çıkarılmıştı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, su fiyatlarının hesaplanmasında önemli etkisi olan kademelerde temmuz öncesine dönme eğiliminde olduğu öğrenildi. MESKİ genel kurulu, su fiyatlarına doğrudan zam yapmasa bile, kademelerde yapılacak değişiklik vatandaşın biraz daha fazla fatura ödemesine neden olacak. (Haber Merkezi)