“Cumhuriyetin harcı hukuktur” | Güney Gazetesi Mersin

“Cumhuriyetin harcı hukuktur”

Mersin Barosu’nun stajyer avukatları Ahmet Dağ, Tayyar Suat Gür, Erkan Kınış, Musa Aydın, Rukiye Şen, Melda Aşkaroğlu, Onur Hasbay, Özge Yaşar, Mert Fırat, Ayça Ambaroğlu, Kader Yalçın, Ali Emre Bülbül, Emine Arslan, Enes İşcan, Yaşar Çevik, Mehmet Sünbül ve Emrehan Altay yemin edip cübbe giydiler.

“Cumhuriyetin harcı hukuktur”


Avukatların ve ailelerin katılımıyla Mersin Barosu konferans salonunda düzenlenen yemin töreninde konuşma yapan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, ülkemizin hukuk açısından iyi sınav vermediğini vurgulayarak, “Şu an ülkeyi yönetenler ve bu işin başındakiler dahi hukuk ve anayasal güvenceden, adaletten bahsetmeye başladılar. Şunu anlıyoruz ki, hukuk ve adalet bir gün mutlaka herkese lazım olacaktır. Bu ülkede demokrasiyi gerçekten daim kılmak istiyorsak, Cumhuriyeti yaşatmak istiyorsak, bir arada yaşama kültürünü ayakta tutmak istiyorsak, bunun tek harcı hukuktur, adalettir. Bizi bir arada tutan, kuvvetlinin zayıfa tahakkümünü engelleyen hukuktur. Ülkenin gelişmesine katkı sunmak ve özgürce yaşanabilecek bir ülke yaratmak istiyorsak bunun temeli için hukuk gereklidir.  Hukuk olmazsa bu ülkede ekonomi, kültürel ve siyasal gelişme olmaz. Açıkçası Atatürk’ün hedeflemiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşma imkânımız da olmaz. Bunu sağlayacak olanlar da bizler gibi yemin edip hukuk ordumuza katılacak olan genç meslektaşlarımızdır. Gözümüz arkada gitmeyeceğiz. Çok uzun bir meslek yaşamı sürdürdük. Bundan sonra da hukuk mücadelesini vermeye devam edeceğiz ama genç meslektaşlarımızın bu süreçte bize vereceği destek çok önemli. Bize destek vereceklerini, hukuk yolundan ayrılmayacaklarını, pusulalarının sadece hukuk, vicdan ve adalet olacağını umuyorum. Meslektaşlarımıza bu uzun ve meşakkatli yolda başarılar diliyorum” dedi.

Yemin eden stajyer avukatlarımıza cübbelerini Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi. Yeşilboğaz, avukatlık ruhsatlarını imzalayıp genç meslektaşlarına takdim etti. (Haber Merkezi)