Erdoğan: Havaalanını bitireceğiz | Güney Gazetesi Mersin

Erdoğan: Havaalanını bitireceğiz

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çukurova Havalimanı için destek sözü verdi. Erdoğan, konteyner limanı için de son noktayı koydu: Konteyner Limanı Mersin’e yapılacak!

Erdoğan: Havaalanını bitireceğiz


Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarafından düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası Ankara’da yapıldı. Toplantıya, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, çok sayıda bakan ile TOBB Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra 81 ilin oda ve borsa başkanı da zoom üzerin üzerinden katıldı.

Akdeniz Bölgesi’nin sorunları konuşulurken gündeme gelen Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın devreye girerek “Havaalanını bitireceğiz” sözleri bugün yapılacak ihale öncesi olumlu değerlendirildi.

Yedi coğrafi bölgeden bir temsilcinin bölgenin sorunlarını dile getirdiği toplantıda, Akdeniz Bölgesi’nin öncelikli sorunları arasında yer alan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havaalanı, Ana Konteyner limanı ve Mersin-Antalya Akdeniz Sahil yolu ile ilgili önemli gelişme yaşandı.

Uluslararası Çukurova Bölgesel Havaalanı gündeme geldiği sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Havaalanı’nı bitireceğiz” sözünün ardından Ana konteyner Limanı için Mersin’i işaret etmesi bölge oda ve borsa temsilcilerini sevindirdi.

Bunun yanında yapımı devam eden Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu’nda ilgili bakan tarafından çalışmaların hızlandırılacağı açıklandı.

Bölgenin öncelikli sorunları arasında da yer alan üç konuyla ilgili yaşanan gelişmelerin, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın göreve gelmesinin ardından yaşandığı ifade edildi. (Haber Merkezi)