“Basın özgür değilse toplum da özgür değildir” | Güney Gazetesi Mersin

“Basın özgür değilse toplum da özgür değildir”

HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şofer, Mersin’deki basın yayın kuruluşlarıyla diyalog kurarak sorunlarını dinlediklerini, bu sorunların çözümüne katkı için yerel yönetimler nezdinde girişimlerde bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

“Basın özgür değilse toplum da özgür değildir”


Yazılı bir açıklama yapan HDP İl Eşbaşkanı Gülbahar Şofer, Türkiye’de basının, siyasal iklimden kaynaklı sorunların yanı sıra ekonomik sorunlarla boğuştuğunu söyledi.

Şofer, “Geçtiğimiz günlerde il örgütümle birlikte kentimizdeki yerel basın kuruluşlarını ziyaret ederek sorunlarını ve çözüm önerilerini konuştuk. Bu görüşmelerden çıkan sonuçları değerlendirerek  9 kasım 2020 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’ne HDP olarak yerel basınla ilgili önergeyi sunduk. Meclis bu konuyu irdelemeden, araştırmadan, konunun muhataplarını dinlemeden AKP-MHP ittifakının oylarıyla reddetti. Halbuki bu önergemiz meclis oylamasına bile getirilmeden belediye mevzuatları çerçevesinde meclis başkanlığı üzerinden kabul edilseydi yerel basınımızın ekonomik sorunlarının çözümüne küçükte olsa bir katkısı olacaktı. Fakat genel iktidarın basına yaklaşımı iktidarın yerel temsilcileri tarafından aynı şekilde yerelde de uygulamaya konuldu ve özgür basına yönelik hazımsızlıkları bu kararla tescillenmiş oldu. Bir ülkenin basını özgür değilse o toplumda özgür değildir. Dolayısıyla bunda sonrada HDP olarak özgür basının demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu ısrarla savunmaya ve basının sorunlarını gerekli tüm platformlarda dile getirmeye ve çözüm yollarını önermeye devam edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)