“Kavga etmeyin lütfen” | Güney Gazetesi Mersin

“Kavga etmeyin lütfen”

Çocuk Hakları Günü’nde çocuklar yetişkinlere “Kavga etmeyin lütfen. Siz savaşıyorsunuz, biz ölüyoruz” diye seslendi. Çocuklar şiddetin ve istismarın önlenmesi, eğitimde fırsat eşitliği sağlanması çağrısını da dile getirdi.

“Kavga etmeyin lütfen”


20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Mersin Kent Konseyi’nde düzenlenen toplantıda çocukların büyüklere mektubu okundu. Mersin Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Siham Kakeh, yetişkinlere “Savaşmayın, siz savaştıkça biz ölüyoruz” diye seslendi. İşte Siham Kakeh’in mektubu:

“Merhaba...

Ben Mersin Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanıyım.

Adım Siham Kakeh.

Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle burada toplanmış bulunuyoruz. Böyle bir toplantıda siz büyüklerime karşı konuşmak, basında ve televizyonlarda yer almak fırsatı bulduğum için mutluyum. Çocukların sesi olduğum için mutluyum.

Biz çocuklar biliyoruz ki; bu yaşlardayken ne kadar iyi eğitim alırsak gelecekte ülkemize ve insanlığa o kadar iyi hizmetlerde bulunuruz. Bu yaşlarda aile içinde, okulda, sokakta ve yaşamın diğer alanlarında güven içinde yaşarsak, gelecekte ülkemizi, kentimizi, evimizi de güvenli kılmayı başlıca görev sayarız.

Savaşmayın! Siz savaştıkça çocuklar ölüyor.

Savaşta kaybedenlerin hep çocuklar olduğunu biliyoruz.

Biz çocuklara sevgiyle yaklaşın!

Siz sevgiyle yaklaştıkça, biz sevgi büyütürüz.  Dünyaya sığmayacak kadar büyütürüz, sığdıramadığımızı da evrene yollarız.

Sağlıklı yetişmemiz için sağlık hizmetlerine erişimimizi kolaylaştırın.

Bizi istismar ve ihmallerden koruyun.

Çocuk haklarını eksiksiz olarak bizlere öğretin. Biz bunları öğrendikçe gelecekte demokratik değerleri önemser, hak hukuk ve adaleti sahipleniriz

Bu dünya sadece biz insanların değildir. Çocuk yaşlarımızda olsak da biliyoruz ki, bu dünyada, insanlar kadar  diğer canlıların da hakkı vardır.

Siz büyükler dünyayı çok yıprattınız. Yıpranmamış bir dünyayı çocuklarımız ve torunlarımız da görebilsin istiyoruz. Bize devredeceğiniz dünyayı gelecek kuşaklara aynı şekilde devretmeye söz veriyoruz.

Bir de kavga etmeyin lütfen...”