Beşi bir yerde! | Güney Gazetesi Mersin

Beşi bir yerde!

Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK’da tırmanış sürüyor. Turuncu-mavili ekip, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni farkı yenerek üst üste 5. Galibiyetini aldı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun sergileyen ÇBK Alina, Anigwe ve Naumenko double double yaparken Manolya’da 15 sayı ile çift haneli skora ulaştı.

Beşi bir yerde!


AHMET SÜTCÜ

 

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK fırtına gibi esmeye devam ediyor. Turuncu – mavililer ligin güçlü ekiplerinden Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni de farkı yenmeyi başardı: 86-67.

 

ÇBK MAÇA 5-0’LIK SERİYLE BAŞLADI

Maça Alina’nın 5-0’lık serisiyle başlayan ÇBK’ya konuk ekip 7-0’lık seriyle karşılık vererek durumu 5-7’ye getirdi. Ardından turuncu - mavililer 7-0’lık seriyle skoru 12-7 yaptı. Bundan sonra oyuna ağırlığını koyan ÇBK, Alina ve çember altından Anigwe’nin etkili oyunuyla maça ağırlığını koyarak skor üstünlüğünü sürekli elinde tuttu. İlk periyot, 14 ay sonra ilk kez forma giyen Fatma Nur Karakaş’ın üçlüğüyle 26-15 ev sahibinin lehine bitti. İkinci periyoda İlayda’nın yakın mesafeli basketiyle başlayan ÇBK’da Alina’nın 3. faulunu alarak faul problemine girince bence alındı.  Bu dakikadan sonra Astou Ndour’la skora tutunan Hatay ekibi karşısında ribaund üstünlüğünü de elinde tutan  ÇBK farkın kapanmasına izin vermedi ve soyunma odasına 13 sayılık farkla gitti:35-48..

 

ÜÇÜNCÜ PERİYOTTA HATAY FARKI ERİTTİ

İkinci yarının ilk 5 dakikasında ÇBK’da yine 3. periyot krizi yaşandı. Fark bir ara tek haneli rakama düşse de Alina’nın tekrar oyuna girmesiyle coşan turuncu- mavililer 25.dakikayı 54-44 önde geçtikten sonra final periyoduna da 63-49’lık skor avantajı ile başladı. Dördüncü periyotta tüm oyuncular skora katkı koymaya başlayınca bir ara fark 19 sayıya kadar çıktı. Koç Olcay Orak, son 3 dakikada Alina ve Anigwe’yi oyundan alarak genç oyunculara yer verdi.  ÇBK maçı 87-67 kazanarak beşte beş yaptı.

 

ALİNA’NIN EN SKORER İSİM OLDU

Alina 25 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, 11’de asist üreterek double double yaptı. Turuncu-mavililerde, Alina’ya birlikte Kristine Anigwe 15 sayı  10 raibaunt, Naumenko’da 14 sayı 10 ribauntla double - double yapan isimler oldu. Manolya Kurtulmuş da 10 sayı ile çift haneli skora ulaşarak, son haftalardaki başarılı grafiğini sürdürdü.

Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK, ribauntlarda rakibine 50’ye 25, asist’te de 28’e 19 üstünlük sağladı.