“Kadına Şiddet Politiktir” | Güney Gazetesi Mersin

“Kadına Şiddet Politiktir”

CHP Mersin İl Kadın Kolları üyeleri, kadına şiddet olaylarına dikkat çekmek için, parti binasının önünde erkek şiddetine kurban giden kadınları temsilen ayakkabılar ve karanfiller bıraktı. Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, “Eşit, özgür ve demokratik bir gelecek; biz kadınların ellerinde yükselecek. Yaşamın her köşesini sevgiyle, barışla, kardeşlikle, güvenli bir gelecekle donatacağız. El ele verip, önce eril zihniyeti sonra dünyayı değiştireceğiz” dedi.

“Kadına Şiddet Politiktir”


ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

CHP Mersin İl Kadın Kolları üyeleri, kadına şiddet olaylarına dikkat çekmek için, parti binasının önünde erkek şiddetine kurban giden kadınları temsilen ayakkabılar ve karanfiller bıraktı.

CHP Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, “Ülkemizde kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve hak ihlalleri artarak devam ediyor. Kadınlar şiddete, istismara, yoksulluğa, güvencesizliğe sıkıştırılmış hayatlar yaşıyor. Yetmezmiş gibi; kazanılmış haklarımıza dahi göz diken, kadınları “fıtrat ve kader” arasına sıkıştıran bir iktidarla da mücadele ediyoruz. Kadınların kıyafetinden kaç çocuk doğuracağına, nafaka hakkından İstanbul Sözleşmesi’ne kadar uzanan ellere, gereken cevabı her gün büyüttüğümüz örgütlü mücadelemiz ile veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. ‘’Kadına yönelik şiddet politiktir’’ diye haykırmayı sürdüreceğiz. Hayatı kurduğumuz her alanda sözümüzü çoğaltacağız. Siyaset yapmaktan da emeğimizin hakkını savunmaktan da vazgeçmeyeceğiz. Eşit, özgür ve demokratik bir gelecek; biz kadınların ellerinde yükselecek.  Yaşamın her köşesini sevgiyle, barışla, kardeşlikle, güvenli bir gelecekle donatacağız. El ele verip, önce eril zihniyeti sonra dünyayı değiştireceğiz. Bu 25 Kasım hepimize; kardeşliğin, dayanışmanın, eşitliğin, mücadelenin ve kazanımların habercisi olsun” dedi.