Kadın örgütlerinden hâkim ve savcılara mektup | Güney Gazetesi Mersin

Kadın örgütlerinden hâkim ve savcılara mektup

Günebakan Kadın Derneği üyesi kadınlar, Mersin’deki hakim ve savcılara mektup göndererek kadın örgütlerinin kadına yönelik şiddet davalarına müdahil olması konusunda destek talep etti.

Kadın örgütlerinden hâkim ve savcılara mektup


ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Günebakan Kadın Derneği Başkanı Zübeyde Akpınar, her yıl 25 Kasım öncesi kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve kadın örgütlerinin davalara müdahil olması için Mersin’deki hakim ve savcılara  mektup gönderdiklerini söyledi.

25 Kasım'ın önemine vurgu yapan Akpınar,  “Kadın cinayetlerinin, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde yargının, hâkim ve savcıların çok önemli bir yeri vardır. Kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri önlenebilir. Bunun türlü yolları var, yasaları var, sözleşmeleri var, şu anda var olan yasaların daha etkili uygulanması, kadın örgütlerinin ısrarla vurguladığı kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa konseyi sözleşmesi yani İstanbul sözleşmesi aslında bu sorunla mücadele için bir yol haritası aynı zamanda, bizde bu sözleşmenin hayata geçirilmesi noktasında ısrarcıyız" dedi.

 

"KADIN ÖRGÜTLERİNİ GÖRÜN"

Hâkim ve savcılara gönderdikleri mektuplarda İstanbul Sözleşmesi'nin yargıya yüklediği sorumlulukları hatırlattıklarını kaydeden Akpınar, "Hem de kadına yönelik şiddetin temelinde yatan toplumsal cinsiyet ayrımcılığının yattığını ve yargının her kararının bu perspektifle değerlendirilmesini istedik. Evet hâkim ve savcılara ‘Kadın örgütlerinin davalara müdahilliğinin kabulü, yargının soruna bakışını göstermek açısından önemli bir göstergedir. Bunu kabul eden Mahkemelerin bizi cesaretlendirdiğini eşitlik konusunda yanımızda durduğunu düşünmekteyiz. Çünkü kadın örgütleri gönüllü, özveriyle çalışan kadınlardır. Örgütlerimizi görmeniz, bizi ve dosyalarımızı görmenizdir diyoruz" ifadelerini kullandı.