“Kızım için adalet istiyorum” | Güney Gazetesi Mersin

“Kızım için adalet istiyorum”

Feray Şahin, 2017 yılında, Mezitli’de polis memuru F.B.A tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. F.B.A kazara ölüme sebep verdiği gerekçesiyle kısa süre cezaevinde yatıp tahliye oldu ve gündelik hayata karıştı. Kızının ardından her gün yaş döken Aysel Şahin bu duruma, “Meydan meydan gezip kızım için adalet arıyorum” diyerek isyan etti.

“Kızım için adalet istiyorum”


ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

Mersin Kadın Platformu’nun Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla düzenlediği etkinliğe, erkek şiddeti kurbanlarından Feray Şahin’in annesi Aysel Şahin de katıldı. Türkiye’nin dört bir yanındaki kadın cinayeti davalarını takip eden, mağdur ailelerle dayanışma sergileyen Aysel Şahin, Mersin’deki eylemde kızının fotoğrafını taşıdı, gözyaşı döktü.

Aysel Şahin, Mersin Kadın Platformu’nun eyleminde bir konuşma da yaptı. Acılı anne şunları söyledi:

“Ben Feray için ve bütün kadınlar adalet istiyorum ve adaletin peşinde koşuyorum. Biz 2017’den beri adalet peşinde koşuyoruz. Kızımızı, evladımızı, acımızı bir tarafa bırakmışız, biz adalet peşinde koşuyoruz. Ben soruyorum: Sizce bu adalet midir? Hem evlat kaybediyorsun hem acı içindesin, üstüne üstlük acını bir tarafa bırakıp her kadın cinayetinden sonra, her kadın eyleminde bulunup sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bir anne olarak ben artık bunu kaldıramıyorum. Feray için, tüm kadınlar için, öldürülen kadınlar için ben adalet istiyorum. Aile Bakanlığına, Adalet Bakanlığı’na sesleniyorum. Bu kadınların sesini duymuyorlar mı, görmüyorlar mı? Öldürülen kadınları duymuyorlar mı? Hiç mi televizyon seyretmiyorlar. Lütfen diyorum, artık. Her gün kadın cinayeti duymaktan öldük, bıktık. Ben evladını kaybetmiş bir anne olarak yeter diyorum. Benim kızım 23 yaşında üniversite son sınıf öğrencisiydi. Bir sürü hayali vardı. Şu ayakkabıların dizildiği gibi onun da hayalleri dizildi, ben anne olarak bunu nasıl kaldırayım. Onun için adalet peşinde koşuyoruz. Ama onu katleden katil şimdi dışarda. Elini kolunu sallayarak geziyor. Ben buna isyan ediyorum. Feray ne ilk oldu, ne son oldu. Kadınların sesi artık duyulsun.  Benim gonca gülümü daha açmadan soldurdular. Ben meydan meydan adalet arıyorum. O katil sadece benim kızımın olmadı, bütün ailemin katili oldu. O katil benim kızımın yaşı kadar bile ceza almadı.”