Milli Takım sıkı çalışıyor | Güney Gazetesi Mersin

Milli Takım sıkı çalışıyor

Milli Takım sıkı çalışıyor


Artistik Cimnastik Milli Takımı, 9-20 Aralık'ta Mersin'de düzenlenecek 2020 Avrupa Şampiyonası öncesi son hazırlıklarını yapıyor. Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, Ahmet Önder, İbrahim Çolak, Yunus Emre Gündoğdu, Mustafa Arca ve Sercan Demir'in de aralarında bulunduğu milli sporcular, Mersin Cimnastik Salonu'nda antrenörler eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Mersin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek şampiyonaya, 21 ülkeden 88 kadın, 128 erkek olmak üzere 216 sporcunun katılması bekleniyor.

 

“TAKIM OLARAK İYİYİZ”

Kamp çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Antrenör Yılmaz Göktekin, hazırlıkların iyi geçtiğini belirterek, "Yarışmanın yapılacağı ortamda antrenman yapmamız çok güzel. Diğer kafilelerle önümüzdeki haftadan itibaren gelecekler. Kamp ortamı çok iyi. Takım olarak iyiyiz. Kamp süreci son rötuşları düzeltme antrenmanları diyebiliriz. Bu kamp sürecini bu şekilde geçireceğiz" dedi.

 

"TAKIM OLARAK MADALYA ALMA ŞANSIMIZ ÇOK YÜKSEK"

Milli sporcu İbrahim Çolak ise 3 gündür çok iyi antrenmanlar yaptıklarını söyledi. Önümüzdeki ay gerçekleşecek şampiyonada bireysel olarak hedeflerinin çok büyük olduğunu vurgulayan Çolak, "Ancak takım olarak da hedefimiz var. Bunu da başarabilecek potansiyeldeyiz. Sadece her zaman yaptığımız şeyi bir kere daha yarışmada yaparsak bence takım olarak çok güzel sonuçlar elde edeceğiz. 2019 yılını dünya şampiyonu olarak bitirdim ve bu Avrupa şampiyonasında da en iyisini istiyorum. Kendimi çok iyi geliştirmek istiyorum. Bireysel olarak hedefim bu ama takım olarak da madalya alma şansımız çok yüksek" şeklinde konuştu.

 

ŞAMİLOĞLU: "BİZ ŞAMPİYONAYA HAZIRIZ"

Ümit Şamiloğlu da şampiyonaya takım olarak hazır olduklarının altını çizerek, "Bakü'de olan Avrupa şampiyonası Mersin'e devrolunca biz zaten hazırdık ama bu bizim için ayrı bir motivasyon kaynağı oldu. Mersin bizim için özel bir salon. Bu güzel salonda sürekli şampiyonluklar yaşadık. Önümüzdeki şampiyonada birçok madalya alacağımıza inanıyorum. Takım olarak da güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Yani takım olarak ya altın ya da gümüş madalya alacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı. (İHA)