Başkanlar iğneledi! | Güney Gazetesi Mersin

Başkanlar iğneledi!

Akdeniz Belediye Başkanı: Balık Pazarı esnafının selamı var. Buradaki binalar ne zaman bitecek diyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer: Akdeniz halkının da size selamı var, ara sokaklardaki yollarımız ne zaman yapılacak diyorlar.

Başkanlar iğneledi!


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı üçüncü birleşimi Vahap Seçer başkanlığında toplandı.  Toplantıda, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı ile AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, “Ayakkabıcı arkadaşlarımızın size selamı var. Elektrik sorunları varmış. Kasaplar Çarşısı ve Balık Pazarı esnafının da yoğun bir talebi var. O bölgedeki binaların neolacağını, ne zaman biteceğini soruyorlar. İletmemi istediler” dedi.

Gültak’ın bu sözleri üzerine Vahap Seçer, “Öncelikle Sayın Gültak’a teşekkür ederim ama ben Akdeniz’i ne zaman gezsem ara sokaklarda bütün halkın size selamı var, bu yollarımız ne zaman yapılacak diyor” şeklinde karşılık verdi.

İkili arasında bir polemik de, depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılması gereken Kırmızı Lacivert işhanının yıkılıp yerine kent meydanı yapılması konusunda yaşandı. Gültak, binanın yıkılmasına ve kent meydanına karşı çıktığını söyledi. Seçer de,  “Bazı siyasiler, bazı belediye başkanları beton sever, ben beton sevmiyorum.  Mesela Gültak diyor ki kent meydanı olamaz. Ne yapalım? Bina yapalım. Bu bir görüştür. Bir başka belediye olur orada bina yapar. Ama biz kent meydanı yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

BÜTÇE VİZE ALDI, BORÇLANMA YETKİSİ VERİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında belediyenin 2021 yılı performans programı ve bütçesi de meclise sunuldu. Toplantı öncesinde belediyenin faaliyetleriyle ilgili bir sunum yapan Başkan Seçer, belediyede mali disiplini sağladıklarını hem borç ödediklerini hem yatırım yaptıklarını söyledi. Saatlerce süren müzakerelerin ardından belediyenin 2021 yılı performans programı ve 2 milyar 695 milyon liralık bütçesi oy birliğiyle kabul edildi. Belediye meclisi, 100 adet doğalgazlı otobüs alımında kullanılmak üzere Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan alınacak 22 milyon avroluk kredi için Başkan Seçer’e yetki verilmesini de oybirliğiyle kabul etti. Başkan Seçer, “Bu Mersin adına önemli bir kazanımdır” dedi.