Başarılı sporculara destek! | Güney Gazetesi Mersin

Başarılı sporculara destek!

Başarılı sporculara destek!


AHMET SÜTCÜ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Sporcu Ödül Töreni’, Macit Özcan Spor Tesisleri’nde gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılında ulusal ve uluslararası başarıları elde eden sporcuları ödüllendirdi. Törende sporun duayenlerine plaket takdimi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi, 122 sporcu ve 65 antrenöre toplamda 570 bin 405 TL ödül dağıttı.

“BAŞARIYI TALTİF ETMEK İSTEDİK”

Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Başarıyı takdir etmek, sporculara bunu hatırlatmak, bu konuda hem onların ruhunu okşamak hem de daha gayretli olmalarını teşvik etmek için maddi bazı imkanlar sağlamak her alanda olduğu gibi spor alanında önemli bir çaba diye düşünüyorum. İşte bu sebeple Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak spora emek eden kıt kaynaklara rağmen maddi olanaksızlıklara rağmen sabırla, özveriyle çalışmalar sonucu göstermiş olduğunuz başarıyı taltif etmek istedik. Naçizane ödülleri bugün burada değerli misafirlerimizin huzurunda sizlere takdim edeceğiz. Başarılı sporcu ödüllerinde toplam başvuru sayısı bize 236 olmuş. 236 sporcumuz müracaat etmiş. Yönetmeliğe uymayan başvuru sayısı 46 olmuş ve faydalanan sporcu sayımız 122 ancak 125 kişi bizden bir anlamda ödül almış olacak. Çünkü aynı sporcu farklı branşlarda ödül sahibi olabiliyor. Bu sporcularımıza vereceğimiz toplam ödül 477 bin 618 TL. Antrenörlerimize 65 ödül takdim edeceğiz. Bunun da tutarı 92 bin 787 TL olacak. Toplamda 188 sporcuya 570 bin 405 lira vermiş olacağız bu geçen yıl 360 bin 622 TL idi.

“MERSİN SPORDA BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞABİLECEK BİR KENT”

Mersin aslında coğrafya olarak sporun gelişmesine son derece imkan sunan bir kent havasıyla topografyası ile tarihi kültürel birikimi ile Türkiye'deki dünyadaki lokasyonuyla, sporda başarıdan başarıya koşabilecek bir kent. Bunun yanında spor turizminin de fevkalade yapabileceği özellikle kış mevsimlerinde her alanda her disiplinde sporcuların rahatlıkla burada kamplar kurabileceği çalışmalar yapılabileceği imkanlar sunan bir kent. Bu potansiyeli açığa çıkaracak bazı projeleri projeksiyonları ihtiyaç var, yatırımlara ihtiyaç var. Saha yapacaksınız, tesis yapacaksınız, konaklama yerleri yapacaksınız. Her branş için antrenman alanları yaratacaksınız. İşte o zaman Mersin’i spor kenti yapma yolunda çok önemli adım atarsınız. Biz de bu anlayışla belediye olarak çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. En iyisini yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.