Yiten her can için bir fidan | Güney Gazetesi Mersin

Yiten her can için bir fidan

Rotary Kulüpleri, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için ‘Güldünya Hatıra Ormanı’na ilk fidanları dikti

Yiten her can için bir fidan


Uluslararası Rotary 2430 Bölge Kulüpleri,  erkek şiddetine kurban giden kadınlar için hatıra ormanı oluşturdu. Hatıra ormanına, 2011 yılında İstanbul’da sokak ortasında 6 kurşunla katledilen Güldünya’nın adı verildi. Hatıra ormanındaki 3100 fidana, son 13 yılda öldürülen kadınların adları verildi.

 

Uluslararası Rotary 2430 Bölge Kulüpleri kadın cinayetlerine dikkat çekmek için hatıra ormanı oluşturdu. Toroslar’a bağlı Doruklu Mahallesinde 10 bin fidan dikilerek oluşturulan ormana “Güldünya Hatıra Ormanı” adı verildi. Bununla birlikte Hatıra Ormanına dikilen 10 bin fidanın 3100 tanesinin altına son 13 yılda öldürülen kadın isimleri yazıldı.

Uluslararası Rotary 2430 Bölge Kulüpleri Guvernörü Dr. Serhan Antalyalı, her geçen gün kadın cinayetlerinin artığını ifade ederek “Biz de buna dikkat çekebilmek için hatıra ormanı oluşturmaya karar verdik. Doruklu’da üyelerimiz 10 bin fidan dikti. Bunların büyük bir bölümünün altına son 13 yılda cinayete kurban giden 3100 kadınımızın adını yazdık. Kadına şiddet in önlenmesi ve cinayetlerin son bulması için hepimize önemli görev düşüyor” dedi. (Haber Merkezi)