Kâbus bitti! | Güney Gazetesi Mersin

Kâbus bitti!

Tarsus İdman Yurdu evinde ağırladığı Manisa temsilcisi Turgutluspor’u 4-0 mağlup etti. Bu sonuçla Tarsus İdman Yurdu, üst üste ikinci galibiyetini alarak çıkışa geçti…

Kâbus bitti!


Misli.com 2. Lig Kırmızı Grubun 13. haftasında sahasında zirve ortağı Turgutluspor ile karşılaşan Tarsus İdman Yurdu, oynadığı güzel futbolu skora da yansıtarak 4-0 galip geldi. Son haftalarda yakaladığı çıkışı Turgutlu maçında da sürdüren Tarsus puanını 18’e yükseltti. Karşılaşma, pandemi kısıtlamaları nedeniyle yine seyircisiz oynandı.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI…

Şehir Stadı’na bahar havasında oynanan maça her iki takımda kontrollü başladı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk bölümün ardından her takımda rakip kalede etkili pozisyonlar geliştirmeye başladı.

Oyunun ilk tehlikeli anı 18. dakikada yaşandı. Turgutluspor atağında Tarsus kalecisi Barış’la karşı karşıya kalan Mutlu Aksu Doğan’ın vuruşu yan direğe çarparak kendisine döndü. Mutlu’nun ikinci vuruşu ise kaleci Barış’ta kaldı. Net pozisyondan faydalanamayan Turgutluspor, iki dakika sonra kalesinde golü gördü.

20. dakika içinde Tarsus hücum yönüne göre sol taç çizgisine yakın noktada serbest vuruş kazandı. Bu dakikada Ferhat’ın ceza sahasına ortasında arka direkte topla buluşan Abdussamed Karnuçu, plase vuruşla topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Skor avantajını ele geçiren Tarsus, daha rahat top yapmaya başladı. 31. dakikada gelişen Tarsus atağında Turgutlu kale önüne yapılan ortada iyi yükselen ve topa kafa vuran Alperen Pak, topu filelere bırakarak, skoru 2-0 yaptı.

İlk yarı Tarsus İdmanyurdu’nun 2-0’lık üstünlüğü ile kapandı.

Mücadelenin ikinci yarısında da Tarsus fırtınası esmeye devam etti. Sezonun en arzulu oyununu sergileyen Tarsus, 51. dakikada farkı üçe çıkarttı. Ferhat Duman’ın sağ kanattan Turgutlu kale önüne gönderdiği topla buluşan Alperen Pak, kendisinin iki, takımının üçüncü golünü Turgutlu ağlarına bıraktı… 3-0

Turgutluspor 70. dakikada Mithat Yaşar’la gole yaklaştı.

78. dakikada Tarsus İdman Yurdu penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan ve gole çeviren Samet Eker, durumu 4-0 yaptı.

Maçın kalan bölümünde başka gol olmayınca, mücadele Tarsus’un 4-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. (Haber Merkezi)