İmar bombası! | Güney Gazetesi Mersin

İmar bombası!

İmar Komisyonu’nda görevli bir belediye meclis üyesinin bir işadamından hediye olarak arsa aldığı, bunun karşılığında işadamına ‘akaryakıt istasyonu ruhsatı için yardımcı olma’ sözü verdiği iddiası Mersin’de haftanın konusu oldu.

İmar bombası!


Gazetemizin genel yayın yönetmeni Ali Adalıoğlu’nun, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda bir üyenin bir işadamından arsa aldığı, karşılığında bir başka arsa için akaryakıt istasyonu ruhsatı almaya söz verdiği yönündeki iddiaları köşesine taşıması siyaset kulislerini karıştırdı.

Ali Adalıoğlu,  1 Aralık tarihli yazısında, “Zamanında ünlü bir işadamı Yenişehir’deki arsasının yoğunluğunu artırma karşılığında   meclis üyesine Okan Merzeci üzerindeki arsasını hediye etmiş(!).. İyilik karşılıksız kalmamalı. Bu arkadaş da arsayı üstüne almak tehlikeli olduğu için Y.C. adlı vatandaşa arsayı satmış. Ama 1/5000’lik plana akaryakıt istasyonu işleme koşuluyla. Şimdi büyük bir çaba içinde bu konu üzerinde çalışıyormuş. En önemli iddia ise bazı imar komisyonu üyelerinin iş takipçiliğine soyundukları” ifadelerini kullandı. Adalıoğlu, dün yayınlanan yazısında da haberin arkasında durdu ve belediye başkanlarını duyarlı olmaya, iş takipçiliği yapan meclis üyesiyle ilgili işlem yapmaya davet etti. Adalıoğlu’nun yazısı siyaset dünyasında geniş yankı buldu.  Gazetemize ulaşan birçok siyasetçi, iş takipçiliği yapan belediye meclis üyeleriyle ilgili işlem yapılması gerektiği yönündeki görüşlerini aktardı. (Haber Merkezi)