2 GÜN EVDE KAL MERSİN! | Güney Gazetesi Mersin

2 GÜN EVDE KAL MERSİN!

Koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Belediyeler teyakkuzda

2 GÜN EVDE  KAL MERSİN!


Türkiye, koronavirüsle mücadele sürecinde yeniden döndüğü sokağa çıkma yasağı uygulamalarına dün geceden itibaren başladı. Mersinliler de 2 gün boyunca evde kalacak. Belediyeler başta ekmek ve temel ihtiyaçlar olmak üzere her türlü ihtiyaç için seferber oldu.

 

Koronavirüs salgının durdurulabilmesi için Bilim Kurulu’nca önerilen sokağa çıkma yasağı dün gece itibariyle başladı. Yasak bugün ve yarın tüm gün sürecek, pazartesi sabahı normal akışa dönülecek. Sokağa çıkma yasağı süresince, İçişleri Bakanlığı’nın belirlediği listede yer alan meslekler dışındaki kişilerin şehir içinde ya da şehirler arasında seyahat etmesine izin verilmeyecek. 2 gün boyunca fırınlar, manavlar, marketler 10.00 ile 17.00 saatleri arasında açık olacak. Vatandaşlar, evlerine en yakın market, manav ve fırınlara yaya olmak şartıyla gidebilecek. 

BELEDİYE OTOBÜSLERİ  ÇALIŞANLAR İÇİN SEFERDE OLACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, sokağa çıkma yasağı sürecinde vatandaşların mağduriyet yaşamaması için seferber oldu. Belediyelerin sosyal destek birimleri sahada olacak. Sokağa çıkmaları yasak olan 65 yaş üstü vatandaşlar başta olmak üzere vatandaşların ekmek, su, sıcak yemek gibi ihtiyaçlarında belediyeler devreye girecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası üretime devam edecek ve ekmek satış noktaları saat 08.00’de açılacak. Belediye otobüsleri de çalışmak zorunda olan kişiler için seferlerine devam edecek.