Kurtulan, istismarı meclis gündemine taşıdı | Güney Gazetesi Mersin

Kurtulan, istismarı meclis gündemine taşıdı

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Batman’ın Gercüş ilçesinde karın ağrısı şikayeti ile hastaneye giden 15 yaşında bir çocuğun, gebe olduğu ve tecavüze uğradığının ortaya çıkmasıyla deşifre olan tecavüz ve istismarı meclis gündemine taşıdı.

Kurtulan, istismarı meclis gündemine taşıdı


Kurtulan, “Soruşturmayla ilgili basına yansıyan iddialara göre aralarında uzman çavuş, polis ve korucuların da bulunduğu 27 erkeğin cinsel istismar ve fuhuş suçlamalarında adları geçmiş ancak bunlardan 11’i soruşturma dosyasına konulmuştur. Ayrıca çocuğun daha önce de iki gebelik geçirdiği ve bu gebeliklerin sonlandırıldığı iddia edilmektedir. Yine kamuoyuna yansıyan bilgilere göre çocuğun ikamet ettiği köyde iki kadın daha fuhşa sürüklenmiş, bahsi geçen olayları haber yapmak üzere Gercüş’e giden basın mensupları, özel harekat polislerince engellenmiştir” dedi.
Kurtulan, soru önergesinde şu sorulara yer verdi:
“2002 yılından bu yana birden fazla kişinin karıştığı istismar vakalarının illere göre dağılımı nedir? 2002 yılından bu yana kolluk kuvvetlerinin doğrudan isminin geçtiği kaç istismar davası mevcuttur? Hangi ilde kaç vaka vardır? Davalarda kaç kolluk mensubunun dahli mevcuttur? Kaçı tutuklu yargılanmaktadır? Kaçı tutuksuz yargılanmaktadır?” (Haber Merkezi)