“Tarsus İdman Yurdu sahipsiz değildir” | Güney Gazetesi Mersin

“Tarsus İdman Yurdu sahipsiz değildir”

“Tarsus İdman Yurdu sahipsiz değildir”


Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan kentin tek profesyonel futbol takımı olan Tarsus İdman Yurdu üzerinden gelişen tartışmalara nokta koydu. Bozdoğan Tarsus İdman Yurdu’nu 2023 yılında zirveye taşıyacaklarını ve bunu Tarsus halkı ile birlikte yapacaklarını söyledi.

“20 AYDIR VERİLEBİLECEK TÜM DESTEKLERİ VERDİK”

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tarsus İdman Yurdu teknik heyet, kulüp çalışanları ve yöneticilere moral ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Başkan Bozdoğan, “Türkiye’nin en eski kulüplerinden birisi olan Tarsus İdman Yurdu “kimsenin tapulu malı” değilse bile “sahipsiz de değildir” diyerek, kazanılan bir maç sonrası galibiyeti sporcularımızla soyunma odasında kutlarken; zor zamanlarda da köşemize çekilip gelişmeleri seyretmedik. 20 aydır verilebilecek tüm destekleri verdik, vermeye de devam ediyoruz. Seçim meydanlarında Tarsus İdman Yurdu üstünden verilen sözleri tutmayan, kapısından adımını bile atmayanlardan değil, her daim çözüm arayan, üreten, şartları zorlayarak takımın önünü açmak için mücadele edenlerden olduk, olmaya da devam ediyoruz. Malzemecilerimizden teknik ekibe, sporcularımızdan diğer tüm eksiklere can suyu olduk, dost olduk, yoldaş olduk; olmaya da devam ediyoruz. Cumhuriyetimizle yaşıt Tarsus İdman Yurdu, Kenya’nın, Fas’ın, Sri Lanka’nın takımı değildir, dedik; günü geldi Kayseri’den patronlara satıldı, günü geldi Bolu’dan ağalara satıldı; Adana’dan, Konya’dan, Trabzon’dan fabrikatörlere satıldı dediler, günü geldi taraftarıyla simit ayran yiyerek tribünlerde; günü geldi her şeyimizle kulüp binamızda yer aldık, “satılamaz,” dedik, sattırmadık, sattırmamaya da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“TARSUS İDMAN YURDU KOLTUĞU, SİYASİ BİR BASAMAK DEĞİL”

Tarsus İdman Yurdu koltuğunun, siyasi bir basamak olarak kullanılamayacağı gibi bir “aklanma” bir “paravan” yeri olarak görülmesine de izin vermeyeceklerini kaydeden Başkan Bozdoğan, “Kulübün, siyasetin arka bahçesi olamayacağı gibi, para ve sermayenin “karanlık” odalarıyla anılmayacağı da açıktır.  Tarsus İdman Yurdu, maç sonu soyunma odasına giderken Tarsus Halkına “elleriyle siyasi parti sembolleri yapan” sporcu takımından arındırılmıştır. Kulübümüz, 20 ay gibi kısa bir sürede, Belediye Başkanlarının takım otobüslerinde boy boy fotoğraflarıyla donatıldığı kulüp olmaktan yalnızca şampiyonluk düşünen, siyasi emellerin değil şampiyonluk rüyalarının görüldüğü bir kulüp haline gelmiştir. “Aklama” ve “Aklanmaların” konuşulduğu güzide kulübümüzde artık konuşulan tek şey, hedeflenen tek mertebe 2023 şampiyonluğudur… Yine de, kulübümüzün genel kongresinde kapılarımız herkese, toplumun her kesmi ve iş dünyasından her adaya açıktır. Herkes güzide kulübümüzün Başkanlığına aday olabilir, adaylığını açıklayabilir. Karar ise genel kurulda, divan huzurunda verilecektir” diye konuştu. (Haber Merkezi)